Súboj Slováci vs. Shiffrinová sa odkladá. Zaúradoval vietor

Silný vietor v stredisku alpského lyžovania na ZOH Peking 2022.
Silný vietor v stredisku alpského lyžovania na ZOH Peking 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. feb 2022 o 04:55 (aktualizované 19. feb 2022 o 06:14)

Organizátori zverejnili aj náhradný čas.

PEKING. Silný vietor znemožnil v sobotu konanie tímovej paralelky alpských lyžiarov na ZOH 2022 v Pekingu.

Organizátori presunuli záverečnú súťaž zjazdárskeho programu, v ktorej figurovalo v štartovej listine aj Slovensko, na nedeľu 2.00 SEČ - na posledný deň celého podujatia.

Preteky sa podľa piatkového rozhodnutia mali začať o 3.00 SEČ, ale pre nepriaznivé podmienky ich jury najskôr odložila na pôvodný čas 4.00, potom o ďalšiu hodinu a nakoniec ich zrušila.

Nárazy vetra dosahujúce podľa agentúry AP rýchlosť až 65 kilometrov za hodinu viali sneh v dolnej časti trate "Dúha" v horskom stredisku Jen-čching. Teplota bola mínus 18 stupňov Celzia, pocitová ešte o štyri stupne chladnejšia.

Slováci v zložení Petra HromcováRebeka JančováAdam Žampa a Andreas Žampa si mali v osemfinálovom prvom kole zmerať sily s Američanmi. USA počítali aj s Mikaelou Shiffrinovou, pre ktorú to bola posledná šanca získať na týchto zimných olympijských hrách medailu.

Do pretekov sa prihlásilo iba pätnásť družstiev, takže najvyššie nasadené Rakúsko malo postúpiť priamo do štvrťfinále.

V nomináciách figuroval jediný zlatý medailista z pekinských individuálnych súťaží - Rakúšan Johannes Strolz zvíťazil v alpskej kombinácii a v slalome získal striebro.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Súboj Slováci vs. Shiffrinová sa odkladá. Zaúradoval vietor