Predá Slovan najlepšieho strelca pod cenu? Agent reaguje na sumu za Čavriča

Aleksandar Čavrič.
Aleksandar Čavrič. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|20. júl 2023 o 00:00

Ponuky prišli z Ruska, Saudskej Arábie aj Číny.

BRATISLAVA. Azda s výnimkou Andraža Šporara nebol v Slovane Bratislava za posledné roky útočník s lepšou individuálnou formou ako Aleksandar Čavrič.

V uplynulej sezóne strelil 24 gólov vo všetkých súťažiach. Nebyť zranenia, mohol zabojovať aj o korunu kráľa ligových kanonierov.

V čase, keď slovenský majster dlhodobo márne hľadá na trhu nového útočníka číslo jeden, sú preň produktivita a prínos Čavriča nenahraditeľné.

Pre Slovan bol postup cez prvé kvalifikačné kolo Ligy majstrov bytostne dôležitý. Ak by neuspel, spadol by až do najnižšej európskej súťaže, teda do Európskej konferenčnej ligy.

Aj preto Čavrič doteraz ostal hráčom belasých. Ponúk má hneď niekoľko, záujemcovia sa ozývali nielen po sezóne, ale už pred polrokom.

Kapitán Weiss: Je pre nás dôležitý

Srbský útočník, ktorý sa snaží stať sa občanom Slovenska, ukázal svoju dôležitosť už v prvom stretnutí sezóny proti Swift Hesperange.

Čo sa v texte dozviete:

  • Ako Čavriča vnímajú v Slovane?
  • Aké špecifiká ovplyvňujú jeho hodnotu?
  • Zaváži, že hráva roky iba slovenskú ligu?
  • Čo hovorí skúsený agent na jeho možnú cenu?

Čavrič začal prvý súboj na Tehelnom poli iba na lavičke. Nebola to však reakcia na jeho potenciálny odchod.

Keďže po sezóne absolvoval ľahší chirurgický zákrok členka, letnú prípravu začal neskôr a dvanásť dní pred zápasom sa ešte pripravoval iba individuálne.

Nastúpil na druhý polčas a napriek tomu, že jeho tím hral v oslabení, dostal sa do dvoch veľkých šancí.

„Škoda, že dnes nebol pripravený od začiatku, vieme, ako veľmi je pre nás dôležitý,“ vravel o ňom po zápase kapitán Vladimír Weiss mladší.

Podobne to cítil aj jeho otec, tréner Slovana. „Môže niekto vytýkať, že mohol hrať prvý polčas. To je názor, už teraz možno aj môj trénerský,“ priznal.

Odíde hneď po zápase?

Už pred stretnutím generálny riaditeľ Ivan Kmotrík mladší deklaroval, že Čavrič bude trénerskému štábu k dispozícii na oba zápasy s luxemburským súperom.

Sedel teda na palube, pred odletom rozprával odhodlane. „Chceme tento zápas zvládnuť. Verím mužstvu a som presvedčený, že na to máme a postúpime,“ povedal novinárom na letisku.

Na začiatku letnej prípravy pre Sportnet nevylúčil prestup zo Slovana. Priznal aj záujemcov, no svoj odchod podmieňoval tým, že musí ísť o výhodnú ponuku preňho aj pre klub.

Pred odvetou nechcel o potenciálnom transfere rozprávať. „Nič nie je definitívne. Uvidíme po zápase, ako to dopadne,“ reagoval na otázky médií.

Podľa medializovaných informácií má opustiť Slovan hneď po dueli. So správou, ktorú prebrali viaceré médiá, prišiel údajne ruský novinár Vladislav Zimagulov zo sport-express.ru. 

„Viem o záujme zo strany Rubina. To, že by mal po zápase odísť, o tom neviem,“ reagoval na tieto novinky tréner Slovana.

„Možné je však všetko, aj to, že by ešte podpísal novú zmluvu, pretože má záujem zostať. Uvidíme, ako sa veci vyvinú. Má ešte starý dvojročný kontrakt, preto z tohto pohľadu rozhoduje o jeho osude klub. 

Odviedol pre Slovan dlhé roky práce, vzhľadom na jeho vek a kvalitu sa musí pozerať dopredu aj na financie,“ doplnil Weiss starší.

Čavrič priznal, že má stretnutie s vedením Slovana dohodnuté po zápase. Klub bude zrejme o prípadnom prestupe informovať vo štvrtok.

Hráč je pripravený na všetky varianty. „Ja sa tu cítim super, ako doma. Milujem Slovan a ak tu zostanem, budem rád, ale uvidíme, ako to dopadne. Už by som chcel mať pokoj, čo sa týka mojej budúcnosti,“ povedal tesne po odvetnom stretnutí proti Swift Hesperange.

Rozhodujúca bude aj finančná stránka. Rubin ponúkol podľa sport.business-gazeta.ru hráčovi dvojnásobok jeho súčasného platu v Slovane.

Predá ho Slovan pod cenu?

Ruský zdroj uvádza, že by cena za 29-ročného kanoniera mala byť jeden milión eur. Toľko má ževraj ponúkať nováčik tamojšej najvyššej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Predá Slovan najlepšieho strelca pod cenu? Agent reaguje na sumu za Čavriča