Čavrič zo Slovana: Slovensko mi dalo všetko, ku klubu cítim viac ako ostatní

Aleksandar Čavrič.
Aleksandar Čavrič. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|28. nov 2022 o 07:00

Útočník Slovana strelil na jeseň 14 gólov v 33 zápasoch.

Pred sezónou mu v Slovane Bratislava vypršala zmluva a dlho nevedel, kedy alebo či dostane novú. Riešil sa odchod a následne návrat hlavného trénera Vladimíra Weissa staršieho, ktorý mal inú predstavu o zložení kádra ako časť vedenia klubu.

Napokon ALEKSANDAR ČAVRIČ predĺžil kontrakt do konca sezóny 2024/2025. Najlepšie roky kariéry sa rozhodol spojiť s belasými farbami, ktoré oblieka už od septembra 2016.

Slovanu a Čavričovi sa spojenie vyplatilo. Srbský krídelník začal nastupovať na hrote útoku a zatienil spoluhráčov Erica Ramíreza a Ivana Šaponjiča, ktorí celú jeseň hľadali gólovú formu.

Dvadsaťosemročný najlepší útočník majstra zakončí rok žiadosťou o slovenské občianstvo. A už čoskoro sa môže objaviť v nominácii reprezentačného trénera Francesca Calzonu.

Čo sa dočítate v rozhovore:

  • Plánuje naháňať ligových kanonierov Krstoviča či Polievku?
  • Ako Srbi vidia šance svojho tímu na MS v Katare?
  • V akom štádiu je žiadosť o slovenské občianstvo?
  • Ako by reagoval na povolanie od Calzonu?

Vo štvrtok ste zakončili rok nádherným a navyše víťazným gólom proti Zlatým Moravciam (4:1). Podarilo sa vám so spoluhráčmi bez problémov naladiť na záverečný súboj po ťažkej jeseni?

Myslím si, že prvý polčas to nevyzeralo z našej strany až tak dobre, trochu sme sa trápili aj s ihriskom, nemali sme toľko nábehov a nebolo to také, aké sme si predstavovali a chceli. Ale druhý polčas sme už boli lepším mužstvom, takže nás výhra teší.

Určite ste šťastný aj za gól, ktorým ste zase potešili divákov na tribúnach...

Samozrejme. Videl som, že ide lopta akurát na mňa, tak som to skúsil. Chvalabohu, dobre som to trafil a zapadlo to do siete. Som hlavne šťastný, že som pomohol mužstvu, aby sme úspešne zakončili jeseň.

VIDEO: Krásny gól Aleksandra Čavriča (v čase od 0:55)

Stali ste sa vďaka tomu najlepším jesenným strelcom Slovana, šiestym zásahom v lige ste preskočili päťgólového Davida Hrnčára. Na najlepšieho kanoniera ligy Nikolu Krstoviča z Dunajskej Stredy však strácate ešte päť gólov. Vnímate to?

Nedá sa to veľmi hodnotiť, pretože väčšina z nás nehrávala pravidelne ligové zápasy, zostava sa menila každý víkend. Aj preto nemáme také štatistiky ako iní hráči z ligy. Ak by sme mali plnú minutáž, tie štatistiky sú určite lepšie u mňa aj u ostatných.

Strelili ste ďalších osem pohárových gólov - štyri v Európskej konferenčnej lige (EKL), štyri v Slovnaft Cupe. Panuje s jesennou bilanciou maximálna spokojnosť?

Myslím si, že môžem byť spokojný. Vždy môže byť aj lepšie, nehovorím, že nie. Ale odohral som dobrú jeseň, aj mužstvo zažíva jednu z tých lepších sezón. Budeme sa snažiť, aby sme ju na jar ešte vylepšili. Vieme, čo nás budúci rok čaká a dáme do toho všetko.

Dávate si do jarnej časti aj strelecké ciele? Trebárs naháňať spomínaného 11-gólového Krstoviča či Podbrezovčana Cobnana (9) alebo Polievku z Banskej Bystrice (8)?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Čavrič zo Slovana: Slovensko mi dalo všetko, ku klubu cítim viac ako ostatní