V slzách nastúpil do auta. Valverde musel podstúpiť operáciu

Alejandro Valverde.
Alejandro Valverde. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. aug 2021 o 09:09 (aktualizované 21. aug 2021 o 17:40)

Španielsky cyklista vyhral Vueltu v roku 2009.

MADRID. Španielsky cyklista Alejandro Valverde v sobotu podstúpil operáciu zlomenej pravej kľúčnej kosti. Zranenie si privodil pri páde v 7. etape Vuelta a Espaňa, po ktorom z pretekov odstúpil.

Štyridsaťjedenročný jazdec pri zjazde v piatkovej horskej etape neodhadol dobre prudkú ľavotočivú zákrutu, do ktorej sa vrútil v príliš vysokej rýchlosti a nasledoval pád, pri ktorom si poranil rameno.

Valverde figuroval pred 7. etapou v priebežnom poradí na štvrtom mieste. Jazdec Movistaru skúsil po páde ešte pokračovať v pretekoch, no o pár momentov neskôr musel pre pretrvávajúce bolesti skončiť.

Kamera ho zachytila, ako v slzách nasadá do tímového vozidla. Vyšetrenia neskôr potvrdili fraktúru pravej kľúčnej kosti.

Pre skúseného pretekára to bolo 15. vystúpenie na Vuelte a podľa agentúry AFP zrejme aj posledné. Iba dvakrát sa stalo, že prestížne preteky nedokončil.

Majster sveta z roku 2018 z rakúskeho Innsbrucku triumfoval na Vuelte v roku 2009. V zbierke úspechov má aj jedenásť víťazstiev na jednodňových klasikách a tiež sedemnásť etapových vavrínov na podujatiach Grand Tour. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V slzách nastúpil do auta. Valverde musel podstúpiť operáciu