Ako žiak dal aj 16 gólov. Prežíva Hamšík svoju životnú sezónu?

Marek Hamšík sa raduje po svojom góle do siete Bologne.
Marek Hamšík sa raduje po svojom góle do siete Bologne. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|5. feb 2017 o 11:07

Kapitán SSC Neapol Marek Hamšík strelil svoj prvý hetrik v kariére.

BRATISLAVA. Je ľahko zapamätateľný aj vďaka účesu a imidžu. Raz s úsmevom priznal, že ak by sa dalo, tetovanie by si dal všade.

„Je to moja vášeň a choroba. Iba tvár by som vynechal,“ tvrdil Marek Hamšík, najväčšie slovenské futbalové eso. Na ramene má vytetované tri čínske znaky, tie si dal zobraziť ako prvé. Majú svoj význam. „Talent, energia a poctivosť“.

Tieto tri vlastnosti kapitána SSC Neapol doviedli k tomu, že sa na poste ofenzívneho stredopoliara vypracoval medzi svetovú elitu. V sobotu zažil výnimočný okamih, v zápase 23. kola talianskej ligy v Bologni strelil prvýkrát v kariére tri góly.

Veľmi po tom túžil. Dva góly dal viackrát, ale trikrát v jednom zápase neskóroval ani v doraste.


Richard Hamšík

Neapol zmietol domácich 7:1. Bolo to historicky najvyššie víťazstvo SSC na súperovej pôde. Okrem Hamšíka strelil tri góly aj Belgičan Dries Mertens.

„Je to môj prvý hetrik v talianskej lige, som veľmi šťastný. Budem si ho pamätať aj vďaka zápasovej lopte, ktorú mi podpísali spoluhráči," uviedol Hamšík pre svoju webovú stránku.

Prvý gól dal pôsobivo hlavou, keď sa odvážne hodil do vzduchu, ďalšie pridal elegantne pravačkou. Hlavne tretí, spoza šestnástky do rohu bránky, bol exportný.

Naháňa Maradonu

„Veľmi po tom túžil. Dva góly dal viackrát, ale trikrát v jednom zápase neskóroval ani v doraste,“ povedal po zápase jeho otec Richard Hamšík.

Mimochodom, jeho syn ešte ako žiak Jupie Podlavice skóroval v jednom zápase až 16-krát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ako žiak dal aj 16 gólov. Prežíva Hamšík svoju životnú sezónu?