Agassiho fascinuje rivalita Federera s Nadalom

Andre Agassi.
Andre Agassi. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. jan 2011 o 15:03

Andre Agassi označil rivalitu dvoch najlepších tenistov súčasnosti za najväčšiu v histórii.

TCHAJ-PEJ. Veľký tenisový šoumen Andre Agassi považuje rivalitu medzi súčasnými hviezdami tohto športu Rogerom Federerom a Rafaelom Nadalom za pôsobivejšiu ako jeho povestné bývalé súperenie s Petom Samprasom.

"Tenis prežíva vzrušujúcu éru, keď v jednom čase na dvorcoch úradujú dvaja takí majstri tejto hry. V takomto požehnanom období môžeme byť všetci svedkami najlepšieho tenisu v podaní jednej generácie. Myslím si, že v histórii tenisu nemá ich rivalita obdoby," povedal Agassi v stredu na Taiwane, kde ho v exhibičnom zápase vo štvrtok i sobotu čaká ruský súper Marat Safin.

Prekonávajú všetko

Agassi počas svojej kariéry získal osem grandslamových titulov, z každého turnaja veľkej štvorky má aspoň jeden. Sampras bol so 14 titulmi dlho rekordérom, než mu primát vzal Federer. Nikdy však nevyhral parížske Roland Garros, čo sa Švajčiarovi podarilo.

Federer a Nadal už teraz majú skompletizovaný kariérny Grand Slam.

Amerika takých nemá

Andre Agassi však našiel aj tienistú stránku nadvlády dvoch tenisových veličín v jednej časovej etape. Podľa neho na ňu dopláca americký mužský tenis. Po osobnostiach ako John McEnroe, Jimmy Connors, Sampras, Agassi, Michael Chang či Jim Courier je v súčasnosti jediným zdatnejším konkurentom absolútnej svetovej špičky Andy Roddick.

"Federer a Nadal sú podstatou problému tenisu v USA. Chcem tým povedať, že títo dvaja hrajú na absolútne inej úrovni."

Američan neočakáva, že by v roku 2011 Nadal prenechal niekomu post svetovej jednotky, v neprospech Federera vraj hovorí vek - je o päť rokov starší ako jeho španielsky súper. "K vekovému rozdielu prechovávam od istého času veľký rešpekt," dodal Agassi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Agassiho fascinuje rivalita Federera s Nadalom