Manažér má veľkú radosť. Treťoligistu povedie slovenská legenda

Vpravo Miroslav Karhan, nový tréner AFC Nové Mesto nad Váhom.
Vpravo Miroslav Karhan, nový tréner AFC Nové Mesto nad Váhom. (Autor: AFC)
Ivan Mriška|1. júl 2022 o 12:00

Miroslav Karhan bude trénovať AFC Nové Mesto nad Váhom.

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM. Z kádra účastníka tretej ligy Západ prišla zaujímavá novinka. AFC Nové Mesto nad Váhom povedie legenda slovenského futbalu – Miroslav Karhan.

„Do klubu prichádza na pozíciu hlavného trénera A mužstva,“ uvádza klubový web AFC Nové Mesto nad Váhom.

Nové Mesto začne prípravu na novú sezónu v stredu 6. júla.

„Som veľmi rád, keď som oslovil pána Karhana s myšlienkou trénovania nášho A mužstva, že sme sa dohodli na stretnutí. Prebrali sme spolu aktuálnu situáciu v klube a budúcnosť. Potešilo ma, že sme sa nakoniec dohodli a pán Karhan prevezme A mužstvo ako hlavný tréner,“ uviedol manažér AFC Pavol Šupka.

„Veríme, že osobnosť Miroslava Karhana a jeho skúsenosti dodajú motiváciu hráčom do tréningového procesu a fanúšikom chuť pozrieť si legendu slovenského futbalu na trénerskej lavičke,“ dodal.

Miroslav Karhan je bývalý slovenský futbalista a kapitán slovenskej reprezentácie, bývalý tréner Spartaka Trnava.

Karhan hrával za Trnavu do júla 1999, kedy prestúpil do španielskeho Betisu Sevilla, kde odohral jednu sezónu a 33 zápasov. Po nej prestúpil do Besiktasu Istanbul.

V rokoch 2001 až 2007 hrával za nemecký bundesligový klub Vfl Wolfsburg. V lete 2007 podpísal dvojročnú zmluvu s klubom 1. FSV Mainz 05. Po dvoch sezónach v druhej Bundeslige sa v roku 2009 prebojoval s klubom do najvyššej súťaže.

V roku 2002 získal ocenenie Futbalista roku. Hrával v obrane i zálohe, od júla 2011 sa opäť stal hráčom Spartaka Trnava.

Po domácej prehre s Ruskom 0:1 v Žiline ukončil 7. októbra 2011 reprezentačnú kariéru. Za Slovensko odohral 107 zápasov a strelil v nich štrnásť gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Manažér má veľkú radosť. Treťoligistu povedie slovenská legenda