Advocaat advokátom ViOn-u, ale už uvažuje o ďalšom súperovi

SITA|18. aug 2007 o 20:05

PETROHRAD 18. augusta (SITA) - Holandský tréner ruského prvoligového futbalového klubu Dick Advocaat hneď na úvod tlačovej konferencie pred nedeľňajším ligovým stretnutím súpera FC ViOn-u Zlaté Moravce ...

PETROHRAD 18. augusta (SITA) - Holandský tréner ruského prvoligového futbalového klubu Dick Advocaat hneď na úvod tlačovej konferencie pred nedeľňajším ligovým stretnutím súpera FC ViOn-u Zlaté Moravce v 2. predkole Pohára UEFA 2007/2008 priblížil aktuálny zdravotný stav brankára Vjačeslava Malafejeva. "Zranenie ´Slávu´ sa nezdá byť vážne. Rozhodnutie urobíme pred nedeľňajším duelom," povedal kouč mužstva, ktoré vo štvrtok pri Žitave podľa očakávania zvíťazilo (2:0) nad slovenským tímom a vytvorilo si tým priaznivú situáciu pred odvetou, ktorá pri Neve bude 30. augusta o 17.30 h SELČ. Ako je známe, Malafejeva v 60. min striedal slovenský legionár v službách momentálne druhého klubu v tabuľke najvyššej ruskej dlhodobej súťaže Kamil Čontofalský. Objavili sa hlasy, že išlo skôr o gesto Advocaata, než reálnu zdravotnú indispozíciu ruského gólmana.

Zenit bude v nedeľu 19. augusta o 17.30 h SELČ na domácom Petrovskom štadióne čeliť Tomsku, s ktorým sa potom - zhodou okolností - stretne aj vo štvrťfinále Ruského pohára 2007/2008, znova v "Benátkach severu". Určeným termínom síce je 16. september, ale Petrohradčania uvažujú o vyžiadaní si odkladu na 31. október. Na 20. september totiž rátajú s účasťou v prvom zápase 1. kola Pohára UEFA a najmä únavou reprezentantov po asociačnom kvalifikačnom dvojtermíne (8. a 12. september).

"Treba povedať, že v ďalšom kole na nás čaká oveľa náročnejšia výzva," skonštatoval čoskoro 60-ročný D. Advocaat (nar. 27. septembra 1947 v Haagu) na záver odpovede, ktorou obhajoval kvality Zlatomoravčanov: "Vždy je veľmi ľahké hovoriť o nenáročnosti súpera po tom, ako ste nad ním už zvíťazili. Stačí si však spomenúť, ako ViOn vyradil kazašské mužstvo v predchádzajúcej fáze, ako vyhral Slovenský pohár, ako uspel v základnej časti domácej prvej ligy, a hneď je jasné, že nejde až o také slabé mužstvo."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Advocaat advokátom ViOn-u, ale už uvažuje o ďalšom súperovi