Adolfovi Schererovi odovzdali "Zlatý odznak SFZ"

SITA|7. apr 2008 o 14:03

BRATISLAVA 7. apríla (SITA) - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) František Laurinec odovzdal v pondelok bývalému československému reprezentantovi Adolfovi Schererovi "Zlatý odznak SFZ" pri ...

BRATISLAVA 7. apríla (SITA) - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) František Laurinec odovzdal v pondelok bývalému československému reprezentantovi Adolfovi Schererovi "Zlatý odznak SFZ" pri príležitosti jeho blížiacich sa 70. narodenín.

Rodák z Priekopy pri Martine (5. mája 1938) bol členom slávneho československého mužstva, ktoré na MS v roku 1962 v Čile postúpilo až do finále. Scherer sa na striebornej medaile podieľal tromi gólmi - jeden strelil vo štvrťfinále Maďarsku a dva v semifinále Juhoslávii. V drese bývalého Československa odohral 36 zápasov a zaznamenal 22 gólov. Na klubovej úrovni hral v ČH Bratislava (získal s ňou v sezóne 1958/59 titul) a za košické mužstvá Lokomotívu a VSS. Na sklonku kariéry legionárčil vo francúzskom Olympique Nimes. V najvyššej československej súťaži nastrieľal dovedna 128 gólov, v sezóne 1961/62 sa s 24 presnými zásahmi stal kráľom ligových kanonierov.


Nachádzate sa tu:
Domov