Neuveriteľné, čo spravili vložky do topánok. Adam Žampa verí vo veľké výsledky

Adam Žampa.
Adam Žampa. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Nikola Baďová|11. júl 2022 o 17:04

Po troch rokoch opäť absolvuje sústredenie na južnej pologuli.

BRATISLAVA. Slovenská mužská lyžiarska jednotka Adam Žampa sa momentálne pripravuje na dvanástu sezónu Svetového pohára doma vo Vysokých Tatrách. 

„Máme kondičnú prípravu. Každý deň sme mali na programe dva tréningy a cez víkend sme absolvovali trojdňové sústredenie na vysokohorských chatách.

Prešli sme dokopy asi päťdesiat kilometrov. Myslím, že je to dobrá aktivita na kondíciu a výborná zmena pri tréningu,“ prezradil v rozhovore pre Sportnet najstarší z bratov Žampovcov. 

Adam Žampa si po sezóne doprial chvíľu odpočinku na regeneráciu celého tela. Na konci marca spolu s bratom organizovali Žampa Cup, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 450 detí. 

„Podujatie bolo perfektné, vyšlo nám aj počasie a verím, že ďalší ročník bude ešte lepší. Prekonali sme rekord v hromadnom slovenskom zjazde, ktorého sa zúčastnilo 463 ľudí. Zapojili sa aj iní lyžiari. Všetko vyšlo naozaj super. Už teraz máme termín na ďalší rok – 26. marca 2023,“ nadchol sa skúsený lyžiar. 

Súrodenci v máji podporili na grandslamovom turnaji Roland Garros slovenského tenistu Alexa Molčana, ktorý v druhom kole podľahol najvyššie nasadenému Novakovi Djokovičovi.

Plní motivácie z príjemného stretnutia so slovenskou tenisovou jednotkou a trénerom Mariánom Vajdom začali s kondičnou prípravou. 

Návrat k protinožcom

V júni absolvovali prvú skúšku na snehu v rakúskom stredisku Hintertuxer Gletscher. „Bolo to veľmi dobré. Otestovali sme lyže, ktoré sme potrebovali vyskúšať. Ostávam na tej istej značke lyží. Naďalej to bude Salomon a verím, že všetko bude fungovať dobre,“ zhodnotil Adam Žampa. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Neuveriteľné, čo spravili vložky do topánok. Adam Žampa verí vo veľké výsledky