Lídrom bude Sýkora. Slovensko predstavilo mená kapitána a asistentov na MS U20

 Adam Sýkora.
Adam Sýkora. (Autor: TASR)
Oh my Hockey, TASR|22. dec 2023 o 11:15 (aktualizované 22. dec 2023 o 13:25)

Asistentmi sú skúsení útočníci.

GÖTEBORG. Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie na blížiacich sa MS do 20 rokov bude útočník Adam Sýkora. Zväz to oznámil na sociálnych sieťach.

V tejto role bude mať premiéru. Vlani nosil "céčko" na hrudi obranca Šimon Nemec, ktorý sa v tomto roku na turnaji nezúčastní.

Jeho asistentmi budú útočníci Filip Mešár a Samuel Honzek.

Prvý menovaný bol asistentom už pred rokom. Patril k ústredným postavám reprezentácie, čo by mal potvrdiť na ľade aj tento rok.

Honzek sa nedávno stal kapitánom Vancouveru Giants v kanadskej juniorskej WHL. V juniorskej reprezentácii bude mať v podobnej funkcii premiéru.

JOJ Šport
TV program: MS v hokeji do 20 rokov 2024 (MS U20)
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

"Adam má v sebe pevne zakorenené charakterové črty lídra. Ide príkladom každému v kabíne. Pevne verím, že spolu s Filipom Mešárom a Samom Honzekom vytvoria silnú trojicu lídrov, ktorá povedie kabínu správnym smerom nielen na ľade, ale aj mimo neho," uviedol hlavný tréner Ivan Feneš pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Sýkoru funkcia kapitána teší: "Som rád, že ma tréneri spolu s chlapcami zvolili za kapitána. Je to neskutočný pocit a obrovská česť zároveň viesť takéto úžasné mužstvo na svetovom šampionáte.

Verím, že to pôjde správnym smerom. Je to veľká zodpovednosť, no verím, že som pripravený. Urobím maximum, aby sme to dotiahli čo najďalej."

S Mešárom sa už údajne rozprával o tom, akým spôsobom budú tím viesť: "Každý z nás má právo povedať čokoľvek. Skutočnosť, že ja mám céčko, neznamená nič. V kabíne sme si všetci rovní. Do zápasov ideme spoločne ako jeden tím."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lídrom bude Sýkora. Slovensko predstavilo mená kapitána a asistentov na MS U20