A-tím SR trénoval kompletný, o 15.00 h odchod do Mariboru

SITA|8. sep 2008 o 14:28

Agentúra SITA vydá k správe aj zvukové nahrávky, ktoré budú k dispozícii na webovej stránke http://audio.sita.sk/


SENEC 8. septembra (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia absolvovala v pondelok dopoludnia na Štadióne Národného tréningového centra SFZ v Senci poslednú tréningovú jednotku pred odchodom do Mariboru, kde zverencov trénerského dua Vladimír Weiss - Michal Hipp čaká druhé vystúpenie v 3. skupine kvalifikácie o postup na MS 2010 proti domácemu Slovinsku. Ouvertúru zvládli Karhan a spol. na výbornú, keď v sobotu podvečer na Tehelnom poli v Bratislave zdolali nepríjemných Severných Írov 2:1.

"Tréning prebehol absolútne bezproblémovo, všetkých 21 hráčov je v poriadku, nikto sa na nič nesťažoval. Popoludní o 15.00 h odchádzame do Mariboru," povedal pre agentúru SITA asistent reprezentačného trénera Michal Hipp.

V utorok predpoludním čaká na A-tím SR pri Hoteli Habakuk, v ktorom budú ubytovaní, menšia rozcvička, klasický predzápasový tréning je na programe večer od 19.00 h na hlavnej ploche Štadióna Ljudski vrt.

"Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť a uhrať tri body. Chceli by sme predovšetkým nadviazať na úspešný výsledok so Severným Írskom, aj keď vieme, že to rozhodne nebude jednoduché. V Slovinsku nás čaká pomerne búrlivé prostredie, čo som mal možnosť vidieť na videozáznamoch z niektorých ich domácich duelov. Aj naše sebavedomie však išlo hore a urobíme všetko pre to, aby sme sa odtiaľ nevracali naprázdno," povedal 45-ročný Michal Hipp a na margo stredajšieho súpera, účastníka MS 2002 a ME 2000 dodal: "Vieme, že nás čaká fyzicky mimoriadne zdatné mužstvo. Majú v kádri momentálne najlepšieho strelca nemeckej bundesligy Novakoviča, ich stopéri majú minimálne 190 centimetrov. Budú mať nesmierne nebezpečne štandardné situácie, v strede poľa sú technicky veľmi zdatní a silní na lopte."


Nachádzate sa tu:
Domov