Adesanya po prvej prehre: Som rád, že ma porazil niekto ako Jan Blachowicz

(Zdroj: Zuffa/UFC)

Rodák z Nigérie nič neľutuje a po prvej prehre plánuje trénovať ešte tvrdšie.

LAS VEGAS. Israel Adesanya nakoniec históriu neprepísal, keď v hlavnom zápase podujaia UFC 259 nestačil na Jana Blachowicza, ktorý po piatich kolách dokázal obhájiť titul poloťažkej váhy. Adesanya okrem faktu, že nezískal titul v dvoch váhových kategóriách, utŕžil aj prvú prehru v kariére MMA.

Aj keď mal zástupca klubu City Kickboxing v súboji svoje momenty, bol to práve poľský reprezentant, ktorý hlavne v posledných kolách súboja ukázal bohaté skúsenosti a nedovolil súperovi bodovať. Po súboji tak Adesanya nehľadal žiadne výhovorky, ale naopak uznal kvality súpera.

„Prehry sú súčasťou života, prehry sú niečo, s čím sa občas musím vysporiadať,“ povedal Adesanya na pozápasovej tlačovej konferencii. „Len táto je moja prvá v MMA. Ale ako som povedal, je to ako to je.“

„Ak som mal s niekým prehrať, nie je lepší muž ako Jan. Skutočný šampión, pohodový chlapík, veľmi milý človek. Človek, ktorý má sám výborný príbeh. Bol už na ceste k prepusteniu z UFC, vrátil sa späť a dominoval, stal sa šampiónom poloťažkej váhy a potom uštedril budúcej legende jeho prvú prehru v kariére. Ak som mal s niekým prehrať, som rád, že to bolo práve s ním.“

Prvé tri kolá pritom boli veľmi vyrovnané, keď sa bojovalo výhradne v postoji a zdalo sa, že Adesanya má mierne navrch. Všetko sa zmenilo v záverečných dvoch kolách, v ktorých Blachowicz preniesol po takedownoch súboj na zem.

„Kredit súperovi, časoval to dobre. Musím si pustiť záznam a pozrieť sa, kde sa v ten moment nachádzala moja myseľ,“ komentoval Adesanya prípravu strhov a taktiež nezabudol pochváliť techniky, ktorými mu Blachovicz znemožnil návrat do postoja. „Súboj som prehral s bojovníkom, ktorý bol dnes lepší.“

Aj napriek výsledku, Adesanya nič neľutuje a z 25-minútového súboja si berie ponaučenie, že musí trénovať ešte tvrdšie, keďže sen o opaskoch dvoch váhových kategórií je stále živý.

„V budúcnosti ma zasa uvidíte v poloťažkej váhe. Teraz mám ale divíziu, v ktorej dominujem. Viem, že si každý myslí ΄stačí ho zobrať na zem a dostaneš ho.΄ V poriadku, stav si, ale ja im pripomeniem, prečo som kráľom strednej váhy.“ Adesanyu tak s najväčšou pravdepodobnosťou čaká obhajoba titulu v hmotnostnej kategórii do 84 kilogramov. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Adesanya po prvej prehre: Som rád, že ma porazil niekto ako Jan Blachowicz