UFC 259: Pokus o zápis do histórie nevyšiel, v ceste stál Blachowicz

(Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|7. mar 2021 o 07:40

Poliak ukázal, že titul poloťažkej divízie drží právom.

LAS VEGAS. V päťkolovom hlavnom súboji večera Jan Blachowicz porazil na body Israela Adesanyu. Ten sa tak nestal piatym bojovníkom histórie, ktorý kedy držal v organizácii UFC simultánne dva tituly v rozličných divíziach.

1.kolo

Hlavný zápas je tu, dokáže Adesanya získať druhý titul alebo si proti Blachowiczovi pripíše prvú porážku v MMA? Opatrný začiatok v prvých minútach. Nádherné úhyby pri úderoch, toto je vysoká škola postoju. V stávke je veľa, vidíme predovšetkým výmeny kopov, avšak nič signifikantné.

2.kolo

Veľa nervozity, po úvodnom kole by malo ísť podľa všetkého o kolo, v ktorom príde jeden či druhý zápasník s výraznejším herným prejavom. Adesanya v snahe zatlačiť, Blachowicz veľmi dobre a silno kontruje údermi. Adesanya si presne na toto musí dávať pozor. Obaja vedomí si sily toho druhého sa držia skôr v pozícii, kde nie sú vystavení úderu z ústupu či protiútoku. Adesanya bol doposiaľ úspešný calf kickmi, Blachowicz čaká na príležitosť dobre triafať na hlavu či telo.

3.kolo

Blachowicz s úpešnými údermi vystihol Adesanyu vo chvíli, keď s menil postoje. Zaberá krk súpera škrtením, z toho ale nič nebude. Blachowicz po menších výmenach vyzerá byť v tomto kole o čosi pasívnejším a hlavne unavenejším bojovníkom, vzápätí dobre kontruje predný jab.

4.kolo

Dobre trafený úder z jednej či druhej strany. Blachowicz sa snaží spoliehať na predný hák, ktorým dokáže zasahovať. Takedown! Blachowicz dostal Adesanyu na zem, kde využíva svoje kilogramy. Tri minúty na zemi, takto sme Adesanyu v UFC ešte nevideli.

5.kolo

Kto vyhrá toto kolo, ten si zoberie domov titul poloťažkej váhy. Blachowicz je viditeľne unavenejší, posledné kolo je ale rovnako vidno aj na Adesanyovi. Tri minúty do konca. Ďalší takedown od Blachowicza prichádza v pre neho správnej chvíli. Adesanya sa pokúša o triangle, keď vyťahuje svoje nohy na úroveň ramien Blachowicza, ten si to postrážil. Posledná minúta! Koniec.

Bodoví rozhodcovia tento duel ohodnotili (49-46, 49-45, 49-45) a šampiónom poloťažkej divízie ostáva Jan Blachowicz!



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 259: Pokus o zápis do histórie nevyšiel, v ceste stál Blachowicz