Správy

Výber ZsFZ na Region Cupe obhájil prvenstvo!!

Iveta Šodelová|11. sep 2017 o 00:00

Treťoligoví futbalisti zo západného Slovenska budú reprezentovať krajinu v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy - Regions‘ Cup.Tatranská Lomnica bola počas víkendu dejiskom turnaja štyroch regionálnych výberov amatérskych futbalistov. Výber ZsFZ tvorili treťoligoví futbalisti. Hrať mohli len tí, ktorí nikdy nemali profesionálnu zmluvu. Nominácia ZsFZ sa rodila ťažko, polovica z nominovaných odriekla účasť pre rôzne dôvody, vedenie tímu na čele s Rudolfom Hanákom tak muselo narýchlo zháňať náhradu.Západoslováci boli v oboch zápasoch futbalovejší ako ich súperi a mali aj viac šancí. Rozhodol fakt, že strelecké kopačky si obul Galanťan Martin Kočiš.Vo finále prvých 15 minút patrilo súperom z východu, ale potom západniari postupne ovládli hru. Tlak silnel, prichádzali šance. Kočiš otvoril skóre po skrumáži, ďalšie dva góly pridal výber ZsFZ do otvorenej obrany, na 2:0 si Kočiš vychutnal si aj brankára. Po víťazstve 3:1 sa z triumfu tešili zverenci Petra Léranta.

„Tím sme skladali s ťažkosťami, ale nakoniec sme turnaj odohrali vynikajúco a dopadlo to veľmi dobre. Naše výkony išli postupne herne hore a zaslúžene sme vyhrali. Tento turnaj je možnosťou pre futbalistov ukázať sa na medzinárodnej úrovni,“ povedal spokojný tréner Peter Lérant.

Kapitán Dmitrij Korman je stabilným členom tímu, Výber ZsFZ vyhral Regions’ Cup na Slovensku tretí raz po sebe. „Kostra tímu zostala pokope a mladí dobre naskočili. Pomohlo aj to sústredenie v Zlatých Moravciach, urobila sa dobrá partia. Tešíme sa na kvalifikáciu,“ povedal D. Korman.

Výsledky: ZsFZ - SsFZ 2:0 (0:0), 69. Kočiš, 90. Neštrák. VsFZ - BFZ 2:1.
O 3. miesto: SsFZ - BFZ 0:4.
Finále: ZsFZ - VsFZ 3:1 (1:0), 27. a 57. Kočiš, 82. Cingel - 84. Vitovič.

VÝBER ZsFZ: T. Digaňa (Dubnica), J. Kochan (Topoľčany) - P. Schiszler (Beluša), M. Letko (Nové Zámky), M. Václav (Dubnica), M. Hrenák (Beluša), T. Homola (FC Nitra jun.), M. Pecho (Galanta), M. Švajlen (Topoľčany), D. Korman (Nové Zámky), J. Magdolen, M. Neštrák (Trnava B), M. Kočiš (Galanta), R. Cingel (V. Ludince), P. Lipták (Led. Rovne). Tréner Peter Lérant.



 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: