VI. liga Západ má súboj tretieho s druhým. V posledných dvoch sezónach dobyli bronz i striebro

(Autor: Foto Rasťo)
Peter Popelka|4. okt 2024 o 09:50

Oba celky doma v minulom ročníku vyhrali o päť gólov.

Šaštínsky Slovan je s dvoma bodmi posledný, kým jeho mestský rival Spartak obýva opačný pól tabuľky VI. ligy Západ HUMMEL – priebežne je so zápasom k dobru o tri body tretí za Hlbokým, ktoré na jeseň takisto prehralo raz.

Obe mužstvá v uplynulých dvoch ročníkoch skončili na druhej a tretej priečke, pričom z oblastných majstrovstiev do súťaže postúpili iba v lete 2022. Zaujímavosťou tiež je, že v poslednom ligovom stretnutí zvíťazili o dva góly nad Starou Turou (Hlboké 4:2, Stráže 2:0). Na trávniku sa stretnú už v nedeľu 6. októbra o 15:00.

Domáci brankár Peter Hladký a hosť Marek Šustek pozývajú na súboj Spartak Stráže – Hlboké.

Hladký: Smerom dopredu sa zatiaľ hľadáme

Na jeseň si zatiaľ počínate takmer suverénne - prehrali ste raz. Posilnili ste káder od minulej sezóny, v ktorej ste brali striebro, alebo sa prakticky nezmenil?

Stratili sme obrovskú kvalitu v podobe Mareka Biksadského, ktorý sa rozhodol prestúpiť k susedom do Borského Mikuláša. Ďalej nám kvôli zraneniu na dlhší čas vypadol Erik Pagáč, na čo vedenie super zareagovalo príchodom Miroslava Mihoka. Prišli aj ďalší chalani do defenzívy, a to David Strapko či Tomáš Kratochvíl. Všetci títo chlapci majú skúsenosti aj s vyššími súťažami, takže z pohľadu defenzívy až na ten výbuch s Rybkami a prestrelku v Brestovci si myslím, že je to dobré. Naopak smerom dopredu sa zatiaľ stále hľadáme. Ale verím, že keď sa bude poctivo trénovať, tak to bude lepšie a lepšie.

Spomínané Rybky vám prichystali zatiaľ jedinú prehru (3:6) – znížili ste na 2:3, no súper následne opäť odskočil. V čom ste naňho nestačili?

Na ten zápas by som už najradšej zabudol, za seba môžem povedať, že toto mužstvo nám veľmi nesedí, čo sa potvrdilo aj v minulých sezónach. Bolo veľmi efektívni, prakticky čo kopli na bránu, z toho bol gól. Ale treba povedať, že vyhrali absolútne zaslúžene, herne nás prevýšili vo všetkých činnostiach.

Úspešne si počína aj váš najbližší súper z Hlbokého, priebežne je druhý. Minulý ročník priniesol kuriozitu, keď ste vo vzájomných súbojoch doma obaja zvíťazili o päť gólov. V čom boli tieto stretnutia odlišné?

Myslím si, že odlišný bol asi len v tom, že u nás sa rozhodlo až v druhom polčase, kým stretnutie u nich bolo rozhodnuté prakticky za 10 minút. Hlboké predstavuje kvalitného súpera, vrátil sa im líder Marek Šustek a mužstvo doplnili aj ďalšími šikovnými hráčmi. Takže si myslím, že v nedeľu to určite bude kvalitný zápas.

Čo vravíte na duel u nováčika z Brestovca, kde Spartak ratoval bod (3:3)?

Myslím si, že v Brestovci sa bude hrať ťažko všetkým mužstvám. Vzhľadom na priebeh zápasu, kedy sme trikrát prehrávali, je bod super. Myslím si, že výkon herne nebol zlý. Pri troche šťastia sme mohli mať tri body takisto ako aj Brestovec, takže si myslím, že remíza bola spravodlivá.

Čo pomohlo k deľbe bodov ďalšiemu novicovi z Oreskému, ktorý s vami doma uhral bezgólovú remízu a naposledy otáčal u vášho mestského rivala?

Ani v Oreskom sa mužstvám nebude hrať ľahko, posilnili sa veľmi skúsenými hráčmi ako napríklad Vaško, Buchta či Eisner, vpredu majú kanoniera súťaže Pavlačku, takže si tiež myslím, že bod odtiaľ je super. Za nás môžem povedať, že vonku sa nám zatiaľ darí výborne. Momentálne to je u nás nastavené tak, že musíme makať jeden za druhého od prvého do posledného hráča. Len tak môžeme byť úspešní, lebo ako som už spomenul, herne to zatiaľ nie je úplne ono a všetko si ešte stále len sadá. Ale verím, že postupom času to bude stále lepšie a lepšie. 

Šustek: V Rakúsku som zažil postup aj zostup

Domácu otočku so Starou Turou (4:2) ste začali aj uzavreli gólom. Ako sa vám po vedúcom zásahu súpera podarilo okamžite vyrovnať?

Už v úvodných minútach zápasu som mal veľkú šancu, ktorú som nevyužil, no aj po inkasovanom góle sme vedeli, že máme kvalitu na to, aby sme si vypracovali ďalšie príležitosti. Našťastie hneď prvá skončila v bráne.

V prvých piatich kolách ste dali 6 gólov, v posledných troch až 11. Čo sa zmenilo smerom dopredu?

V príprave sme trénovali dobre, ale mali sme problém zísť sa na zápasy. Cez leto je to komplikovanejšie kvôli dovolenkám. Po neúspešných domácich zápasoch sme trochu zmenili rozostavenie a systém, čo sa začína ukazovať ako správne rozhodnutie.

Zápas k dobru a jedinú prehru na konte má aj Spartak Stráže, váš najbližší súper. Pred vyše siedmimi rokmi ste zaň sám hrali. Pôsobí tu stále niekto z vašich bývalých spoluhráčov?

Áno, bratia Letkovci a brankár Hladký. Bolo to pekné obdobie, mali sme dobré mužstvo, hrali pekný futbal a na zápasy chodilo veľa divákov. Rád na to spomínam.

Čo vám dalo pôsobenie v Rakúsku? Na akej úrovni ste tu hrávali?

Bola to úroveň podobná ako tu, ale veľa mužstiev malo hráčov s ligovými skúsenosťami z našej, českej alebo rakúskej ligy. Strávil som tam približne päť rokov, zažil postup aj vypadnutie, takže určite mi to dalo cenné skúsenosti.

Hlbokému ste naposledy pomohli ku striebru i bronzu. Láka Družstevník aj titulová priečka, alebo ste do sezóny vstúpili s nižšími ambíciami?

Myslím, že máme skúsené a kvalitné mužstvo, ktoré ide do každého zápasu bodovať naplno. Ciele boli hrať pekný, atraktívny futbal, pritiahnuť ľudí na štadión a samozrejme pohybovať sa na vrchných priečkach tabuľky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: