Správy

V. liga ZsFZ Stred: Rozhodnutie Alekšiniec zotrvať v V. lige ovplyvnila aj lepšia atraktivita súťaže

Martina Radošovská|18. júl 2018 o 08:16

O tom, že Alekšince za sebou majú úspešnú sezónu, niet pochýb. Napriek víťazstvu a veľkým váhaniam sa však rozhodli nepostúpiť a zotrvať v V. lige. Prečo sa tak rozhodli a čo očakávajú od budúcej sezóny, nám porozprával predseda klubu Peter Mikula.

Alekšince svoje prvenstvo potvrdili už štyri kolá pred koncom súťaže, v ktorej podávali kvalitné výkony: „So sezónou sme spokojní, o niečo náročnejšia však pre nás bola jesenná časť, v ktorej sme ešte nevedeli, do čoho ideme. Dostatočný bodový náskok so sebou priniesol aj ciele do jarnej časti, ktorými bolo vyhrať súťaž,“ zhodnotil Mikula.

Sezóna sa pre Alekšince niesla v duchu dobrých stretnutí, no našli sa aj zaváhania, ako napríklad v Solčanoch, či vo Veľkom Lapáši. „Myslím si, že počas sezóny sme odohrali veľmi veľa dobrých zápasov, na jeseň to bol napríklad veľmi dobre odohraný zápas s Veľkým Zálužím, na jar zase s Ivankou pri Nitre, s ktorou sme síce remizovali, ale Ivanka si na jar výsledkovo veľmi polepšila. No veľmi dobré boli aj derby stretnutia, či už s Bábom, alebo Zbehmi. Tieto zápasy majú dobrú atmosféru, pretože príde vždy veľa divákov,“ pokračoval v hodnotení Mikula.

Práve vyššie spomínané faktory, ako derby zápasy, divácky záujem, či vyššia atraktivita súťaže boli rozhodujúcimi pri vyslovení verdiktu zotrvania v V. lige Stred aj naďalej. „Dlho sme zvažovali a preberali túto situáciu v klube, či už s hráčmi, funkcionármi, alebo sponzormi. Naše rozhodnutie ovplyvnilo aj to, že sme sa dopočuli o novom zložení V. ligy, ktorá sa naplnila na 16 účastníkov. Prišli mužstvá ako Pata, Rumanová, čo sú pre nás ďalšie skvelé derby zápasy, ktoré prilákajú množstvo divákov na náš štadión.“

Alekšince chcú hrať najmä zaujímavý futbal pre divákov a chcú ich mať na štadióne čo najviac: „ Naše domáce zápasy lákajú veľa fanúšikov, ale aj divákov z okolitých obcí, dosť ich s nami však chodí aj von, čísla sa pohybujú okolo stovky. Ak by sme hrali IV. ligu, kde sa k súperovi dlho cestuje, asi by v takom počte na naše zápasy nechodili. My im ďakujeme za všetku podporu a v prvom rade sa snažíme robiť futbal pre nich,“ smerovali pekné slová Mikulu k fanúšikovskej základni.

V klube sa neboja, že by sa so zotrvaním v tej istej súťaži vytratila z kádra motivácia: „Vo futbale je vždy motivácia a každú sezónu sa začína od nuly. Liga sa rozšírila z 13 na 16 účastníkov, pribudnú nové mužstvá, osobne si myslím, že už spomínaná Pata bude veľkým ašpirantom na víťaza. Navyše niektoré mužstvá posilnili, takže naozaj bude o čo hrať.

Zmenám sa nevyhli ani Alekšince, no zatiaľ ide len o minimálne obmeny mužstva: „Z brankárov odišiel Bányi do Vinodola a niektorí hráči ako Trnka, či Vyhnálik sú na skúške v iných kluboch, inak by malo mužstvo zostať pokope. Do A-mužstva pribudol Kristián Košťál z dorastu, či Filip Záhončík, ktorý môže štartovať za mužov, ale aj za dorast a z Lehoty by sa mal vrátiť hráč Martin Garaj,“ popísal zmeny predseda klubu.

Alekšince však na konci sezóny neoslavovali len úspech mužov, majstrami súťaže sa stali aj v dorasteneckej kategórii, čo je odzrkadlením dobrej práce v klube: „Veľká vďaka patrí trénerom, ako Jozefovi Brathovi, tak aj hrajúcemu trénerovi mužov Jánovi Štajerovi. Obe mužstvá boli veľmi dobre vyskladané na všetkých postoch, nechýba v nich motivácia, najmä u dorastencov, ktorí sa môžu prebojovať do A-mužstva, majú vytvorené veľmi dobré podmienky v klube, vynikajúce ihrisko a celkové zázemie. Každopádne je to pre klub veľký úspech a je to pre nás aj spätnou väzbou, že to čo robíme, robíme dobre.“

V Alekšinciach sa už naplno trénuje a cez víkend ich čaká turnaj v Chrenovej, kde sa stretnú s Ivankou pri Nitre, Janíkovcami a domácim tímom Chrenovou. „Po prvýkrát sme sa prihlásili do Slovnaft Cup-u, kde nám zväz vylosoval derby zápas so Slovanom Hlohovec, ktorý odohráme doma 29. júla o 17:00, to bude pre nás zároveň aj generálka pred prvým majstrovským zápasom s Nevidzanmi.“

V závere rozhovoru zazneli z úst Petra Mikulu ďakovné slová: „Vďaka patrí obecnému úradu Alekšiniec ako aj poslancom. Osobitne by som rád poďakoval pánovi Ing. Tiborovi Glendovi, hlavným sponzorom Revis-Servis, Dynamax, spoločnosti Friends, ako aj ďalším menším sponzorom. Okrem toho by som chcel poďakovať funkcionárom a hlavne hráčom, ktorým prajem do ďalšej sezóny veľa zdravia, a aby sa im vyhýbali zranenia.“

A aké sú v Alekšinciach ambície do ďalšej sezóny? „V týchto vyjadreniach sme opatrní a myslím, že zostaneme pri tom, ako sme to hovorili aj minulú sezónu, čo je skončiť do 5. miesta. Nechceme nič predbiehať, ani mať odvážne ciele, pretože do súťaže pribudli nové mužstvá a uvidíme ako sa to bude vyvíjať,“ dodal Mikula.

Zdroj fotografií: Facebook/MFK Dynamax Alekšince

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: