Dvojtisícová návšteva i zlato z haly. Dosiahnu Šurany na medailu aj v Zimnej lige HUMMEL?

(Autor: Peter Pargáč)
Peter Popelka|23. feb 2024 o 11:55

Najbližší súper Bešeňova (na foto v bielom) hral v Slovenskom pohári aj proti Spartaku Trnava.

Šurany v decembri úspešne obhájili titul z halového turnaja ObFZ Nové Zámky a z prvenstva sa tešili aj v skupinovej fáze Zimnej ligy HUMMEL. 24. februára od 14:00 im v Radave bude štvrťfinálovým súperom Bešeňov, ktorý proti nim nastupuje aj v rámci V. ligy Juhovýchod HUMMEL. Na jeseň si súperi body delili po remíze 2:2, sobotný duel však budú chcieť oba celky rozhodnúť v riadnom hracom čase.

Pozývajú vás naň aj hráči Martin Kováč (Bešeňov) a Sebastián Sádovský (Šurany).

Kováč: V lete prišli aj posily z Brazílie

Skupinovú fázu Zimnej ligy ste jednoznačne ovládli bez straty bodu, čo vám pomohlo na čelo tabuľky?

Určite pomohlo, že po zranení sa k tímu pridal náš najlepší strelec Ryan, takisto sme sa snažili vyhrať každý zápas, hoci sme ich brali ako prípravné, pristupovali sme ku nim seriózne.

Čo vravíte na vášho štvrťfinálového súpera, ktorým sú Šurany? Čo vás na jeseň v súboji s nimi dvakrát stálo vedenie?

Šurany pre nás predstavujú ťažšieho súpera než tí, proti ktorým sme hrali v skupine, avšak myslím si, že je pre nás prinajmenšom hrateľný. V jesennom stretnutí nás o o víťazstvo pripravilo veľké množstvo zahodených šancí.

Vystriedali ste už niekoľko pôsobísk, čo vás pred rokom priviedlo do Bešeňova?

Pred Bešeňovom som pôsobil v Tvrdošovciach, kde bol síce dobrý tréner Mišo Podlucký a na tú ligu sme mali aj kvalitný káder, ale na druhej strane som cítil, že mám na to, aby som hral vyššie. Keď prišla ponuka z Bešeňova, využil som šancu a momentálne som veľmi spokojný.

Čo vám dalo pôsobenie v treťoligových V. Ludinciach?

Ludince boli v podstate mojím prvým klubom v kategórii mužov (okrem pár štartov za Komárno), takže mi pomohli dostať sa do fyzicky oveľa náročnejšieho futbalu, než na aký som bol zvyknutý z dorasteneckých kategórií. Takisto som mal možnosť učiť som od kvalitných futbalistov a z toho čerpám doteraz.

Čo by ste na výsledkoch a hre Bešeňova v jesennej časti vyzdvihli a kde naopak vidíte priestor ku zlepšeniu?

V lete k nám prišlo zopár nových posíl, Dominik Kovács a dvaja Brazílčania, bohužiaľ Ryan sa ešte v letnej príprave zranil a myslím si, že keby bol k dispozícii, tak by sa to prejavilo aj na výsledkoch. Vyzdvihol by som najmä naše prvé zápasy, kde sme porazili Lovce a Meder. Potom však prišli zranenia, trošku nás trápil úzky káder a zákonite aj únava, tiež nás klasicky tlačila päta v zakončení. Verím, že tento problém pomôže vyriešiť Ryanov návrat.

Sádovský o trofeji z haly i súboji s ligistom

Čo vám pomohlo ovládnuť skupinovú fázu Zimnej ligy s priemerom takmer 6 gólov na zápas?

V skupinovej fáze sme boli určite favoritmi spolu so Štúrovom, keďže hráme najvyššiu súťaž spomedzi jej tímov. Určite nám pomohli aj nové posily a to, že od januára poctivo trénujeme, absolvovali sme aj sústredenie. Viacerí skúšali strieľať z väčšej vzdialenosti a vychádzalo im to.

Napriek jasnej porážke 0:8, ako spomínate na duel Slovnaft Cupu proti Trnave pred vyše 2 000 divákmi? Hrali ste už niekedy podobné stretnutie?

Spomínam na to veľmi pozitívne, bola to jedinečná šanca zahrať si proti prvoligistovi a myslím, že zápas sme si všetci veľmi užili. Nie, podobné stretnutie som za mužov nehral. V nižších kategóriách som proti Trnave už hral, ale to bolo v U15 a nemalo to podobnú atmosféru, za ktorú ďakujeme našim fanúšikom, ktorí prišli podporiť.

V 15 kolách jesene ste dali 20 gólov, čo na jar treba zlepšiť smerom dopredu?

Určite zakončenie a treba tiež strieľať častejšie, lebo spoza vápna sme strieľali veľmi málo.

Aký bol pocit obhájiť titul majstra na halovom turnaji dospelých v Nových Zámkov? Čím to, že ste v hale tak úspešní?

Bol to super pocit, išli sme tam s tým, že chceme obhájiť titul a to sa nám aj podarilo. Niektorí spoluhráči hrávajú aj futsal, takže im to v hale ide lepšie a aj to nám mohlo pomôcť k víťazstvu.

S Bešeňovom ste na jeseň dvakrát zrovnávali, na čo si treba dať pozor vo štvrťfinále Zimnej ligy?

Určite treba pozorne brániť a nedať im veľa priestoru, ktorý môžu využiť na strelenie gólu. Chceli by sme vyhrať a posunúť sa v súťaži ďalej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: