Ako študent boxoval v ringu, teraz rozdáva gólové knokauty. Ideme na horné priečky, hlási srdciar Dolných Krškán

22. júl 2024 o 22:21

V uplynulej sezóne nik v súťaži neskóroval častejšie.

Čísla nováčika VI. ligy Stred rastú tempom natoľko závratným, že čoskoro zrejme nadobudnú vlastné gravitačné pole. Pozlátia Dolné Krškany, donedávna priemerný celok najnižšej súťaže, tretí z posledných štyroch ročníkov? Nereálna predstava to nie je. Nebyť tej nešťastnej kontumačnej prehry v Jacovciach, Ariáni mohli po návrate do kraja finišovať štvrtí.

Útočník a bývalý boxer Juraj Jančiar sa dokonca stal jedným z dvoch top strelcov ligy, keď úspešne doručil 26 gólových direktov. Ostane v ďalšom ročníku pri Biovete? Aj to nám prezradil v nedávnom rozhovore pre portál ZsFZ.

Premiérový ročník v kraji ste ozdobili streleckým primátom v súťaži. Bolo pre vás náročnejšie presadzovať sa v šiestej lige, alebo ste rozdiel nevnímali?

Bolo to určite o čosi ťažšie, ale úplne zadarmo to nebolo ani v tých nižších súťažiach.

Ako sezónu hodnotíte z pohľadu tímových výkonov, ktoré boli skutočne pestré?

Myslím, že tímového ducha sme mali po celú sezónu na ihrisku aj mimo neho. Či sa nám darilo viac alebo menej, výkony boli dosť dobré a to je veľmi dôležité.

V posledných dvoch mesiacoch sezóny Dolné Krškany na ihrisku neprehrali (raz kontumačne). V predošlých ôsmich kolách pritom zvíťazili len raz. Pomohli k lepším výkonom aj zvučné posily z Branču?

Posily pomohli určite, chvíľu nám síce trvalo, kým si na seba zvykneme - to bol asi ten prvý mesiac, možno mesiac a pol jarnej časti a potom to už bola jedna báseň.

Doma nie ste iba na trávniku, ale aj v boxerskom ringu. Aké úspechy ste dosiahli v tomto športe? Ťažíte z kondičnej prípravy aj pri futbalových zápasoch?

V ringu som bol naposledy asi na vysokej, popri nej som súťažne boxoval v druhej slovenskej lige. Stále aktívne trénujem možno 2-3 krát do týždňa, čo určite pomáha mojej kondícii na ihrisku - tréningová jednotka boxu je veľmi náročná a tam keď nevládzem, nikto to za mňa neodbehá (úsmev).

Z akých herných situácií sa v zápasoch najčastejšie presadzujete?

Keďže som vyššej postavy, nerobí mi problém presadiť sa vo vzduchu, ale myslím, že najčastejšie si loptu nájdem niekde v šestnástke a čím skôr zakončím, pokiaľ možno z prvej.

Aké tabuľkové ciele majú Dolné Krškany v ďalšom ročníku, kde sa môžu tešiť na viaceré nitrianske derby?

Myslím, že cieľ bude podobný aj v ďalšej sezóne a to vyhrať čo najviac zápasov, ak nie všetky a určite sa umiestniť na jednej z horných priečok tabuľky.

Dostali ste po skončení sezóny aj ponuky od iných klubov? Ako je váš postoj ku ich prípadnému záujmu? Uvidíme vás v drese „ariánov“ aj na jeseň?

Dostal som nejaké ponuky, hlavne z klubov, kde mám kamošov, s ktorými by som si ešte mohol "ťuknúť". Myslím, že je viac než isté, že ostanem, Krškany sú proste láska.

Na čom by podľa vás mal najviac pracovať mladý hráč, ktorý sa chce presadiť ako útočník? Kto bol v detstve vaším ofenzívnym vzorom?

Myslím, že najlepšie je mať silných stránok viac a nie len jednu, dôležitá je určite sila, rýchlosť, vytrvalosť a v neposlednom rade pre útočníka aj správny výber miesta. Mojim vzorom bol a dodnes je Lionel Messi a to nielen po futbalovej stránke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: