Rozhodcovia a delegáti sa stretli v Žiline na seminári, v septembri pribudnú ďalší

1. sep 2022 o 17:36

V termíne 27.augusta 2022 organizovala komisia R a komisia D SF seminár pre rozhodcov a delegátov pred sezónou 2022/2023. Seminár prebiehal na severe Slovenska v Žiline v hoteli Galileo a ŠH na Javorku.

Na rozhodcov a delegátov čakal bohatý program. Delegáti futsalu začali svoju časť prednáškou a diskusiou s Vladimírom Badurom povereným riadením komisie delegátov SF. 

Rozhodcovia začali fyzickými previerkami v Športovej hale pod dohľadom Miroslava Ježíka povereného riadením komisie rozhodcov SF. Rozhodcovia najskôr absolvovali zahhirevaciu rozcvičkou pod vedením kondičného trénera Jakuba Tarabíka. Následne absolvovali tri behy: tzv. Speed 2x20m., Coda beh a na záver najťažšiu časť Ariet beh.  

Z 18 rozhodcov splnilo fyzické previerky 17 rozhodcov, jeden R pre zranenie nedokončil. 

"Po úvodných oddelených častiach už ďalší program bol pre R a D spoločný. Prednášky k zmenám pravidiel, hre rukou, technickej zóne, postavenie R na hracej ploche a psychológie rozhodcu prezentovali medzinárodní rozhodcovia FIFA Rastislav Behančin, Peter Budáč ml., Lukáš Peško a člen komisie R Michal Botka. 

Počas prednášok sa aktívne zapájali do diskusie všetci prítomní R a D. Prezentácie budeme zverejňovať aj na oficiálnom webovom sídle www.futsalslovakia.sk. Pravdaže je iné k tomu počuť výklad a diskutovať priamo pri prednáške ako si to len pozrieť. V prípade akýchkoľvek dotazov sú členovia komisie k dispozícii. 

Súčasťou seminára bol aj záverečný písomný test z pravidiel futsalu ktoré pripravil rozhodca Fifa Lukáš Peško. Všetci R a D úspešne obidva testy splnili," priblížil dianie v Žiline Miroslav Ježík. 

Po seminári na nominačnú listinu pre sezónu 2022/2023, ktorú musí ešte odobriť VV SF bolo zaradených 18 rozhodcov a 8 delegátov. Na náhradnom seminári dňa 16. septembra 2022 bude mať ešte možnosť ďalších 11 rozhodcov. 

Na záver chceme všetkým R a D popriať do novej sezóny hlavne zdravie, čo najviac správnych rozhodnutí na hracích plochách a k tomu veľa šťastia. Pevne veríme, že všetci prispejeme svojou kvalitou k priebehu všetkých súťaži. 

Za komisiu rozhodcov a delegátov SF Miroslav Ježík a Vladimír Badura 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: