Reprezentácia SR "19"

Na EURO 2022 postúpilo domáce Rumunsko, zverenci R.Bača a A.Brunovského prehrali 4:0

18. mar 2022 o 19:51

Na EURO 2022 do španielskeho Jaenu postúpili po víťazstve 4:0 domáci Rumuni, Slováci odolávali ofenzívnej presile do 24.minúty.


Slovákom stačila na vytúžené ME aj remíza, Rumuni však mali domáce prostredie a to napokon rozhodlo. Rovnako "A" reprezentácia prišla v Targu Mures pred 11 rokmi o postup na ME, síce nie "čistým" spôsobom, prekliatie City Hall sa tak iba potvrdilo. V polovici prvého polčasu mali Slováci dobré príležitosti na skórovanie, najväčšiu spálil Matis, ktorý mieril iba do žrde. Kollár robil v bránke čo mohol, strely postupne pribúdali, prvé dejstvo ale skvelou defenzívou a obetavosťou Slováci zvládli. Rozhodujúca pasáž hry prišla od 24.minúty, kedy Rumuni strelili v rýchlom slede tri góly. Postupovú poistku pridali Rumuni v 33.minúte, keď potrestali vylúčenie Kumu, ktorý sa porúčal pod sprchy po druhej žltej karte.

Richard Bačo o zápase: "Rozhodujúci zápas s domácim Rumunskom sme začali veľmi dobre. Pozorne sme bránili útoky Rumunov, mali sme dobré príležitosti na skórovanie. Najviac nás môže mrzieť šanca Matisa, ktorá skončila na tyčke. Druhý polčas sme prízvukovali hráčom koncentráciu a sústredenosť. Žiaľ, chvíľka nepozornosti a nedostúpenie súpera nás dostala do nevýhody a prehrávali sme. Gól domácich nakopol, hľadisko pomáhalo a náš výkon bol slabší ako prvý polčas. V priebehu pár minút skóre narástlo na rozdiel troch gólov. Rozhodli sme sa pre hru bez brankára. No zlé striedanie más zabrzdilo a tak súper hral presilovku, ktorú aj využil. Nebolo nám súdené dať v tomto zápase gól a tak naša túžba postúpiť na ME sa rozplynula. Veľká škoda."
Matej Petík: "Čo k tomu dodať. Na zápas sme boli pripravení, tréneri nám dali informácie o každom jednom hráčovi. Po včerajšom zápase sme iné ako výhru nebrali. Po prvom polčase, ktorý bol 0:0 sme každý mysleli len na spoločný cieľ a to bol postup. Žiaľ, nevyšlo to, bol to zápas o tom kto dá prvý gól a my sme to neboli. Ťažko sa teraz hľadajú slová. Životná šanca sa rozplynula v priebehu hodiny, ale šport je šport a my musíme ísť ďalej. Ďakujem veľmi pekne každému jednému fanúšikovi, ktorý nám držal palce."
Roman Rusnák: "Z môjho pohľadu sme prvý polčas hrali to, čo sme hrať chceli a nedostali sme gól, čo bolo pre nás dôležité, ale ani sme žiaden gól nedali. Hrali sme ako jedna partia a pomáhali sme si vo všetkom v čom sme mohli. Cítil som z lavičky veľkú podporu spoluhráčov a celého realizačného tímu. Do druhého polčasu sme nastupovali s rovnakým nasadením. Bohužiaľ sme dostali prvý gól, ktorý nás položil a potom sme dostali ďalšie góly. Bohužiaľ nevedeli sme skórovať a na to sme doplatili. Aj napriek tomu by som rad poďakoval všetkým, ktorí nám fandili a pozerali na naše zápasy."
Jakub Mahút: "Do nášho vytúženého zápasu sme vkročili odhodlaní, natešení a s túžbou dať do toho všetko, vyhrať a postúpiť. Zápas sme mali vo svojich rukách. Do prvého polčasu sme vkročili veľmi dobre, dostávali sme sa do šancí, dobre a poctivo sme bránili. Poslúchali sme slová trénerov a hra bola veľmi vyrovnaná. Na druhý polčas sme chceli preniesť náš výkon z prvého polčasu, a pridať k tomu góly. Začali sme sľubne, až kým sme nedostali prvý gól na 1:0. Vtedy naša koncentrácia úplne odišla. Domácich Rumunov hnali za víťazstvom úžasní diváci. Behom pár minút sme inkasovali ďalšie tri góly a zápas sa dobiehal veľmi ťažko. Už sme museli ísť do hry bez brankára a vtedy sme išli do úplne zavretej obrany a tam sa ťažko presadzuje. Ťažko hľadať slová. Každý jeden sme si išli po víťazstvo a boli sme nabudení na postup. Žiaľ, šport je šport a my ideme ďalej. Spolu vyhrávame a spolu prehrávame. Ďakujeme divákov za každú podporu."

Kvalifikácia EURO 2022 - 5.skupina:

Rumunsko U-19 vs Slovensko U-19 4:0 (0:0)
Góly: 24. Trifa, 25. Nagy, 27. Barbocz, 33. David. ŽK: 13. Petík, 20. Kuma, 25. Vrábel - 30. Keresztely, ČK: 31. Kuma (po druhej ŽK). Rozhodcovia: Grabowski (POL), Paavo (FIN),Panaglotis (GRE).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: