NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

8.kolo NFE: Kolo plné gólov, Prievidza zdolala v šlágri Levice, päť gólov Rafanidesa a Škreptáka

17. nov 2023 o 09:56

V predohrávke 8.kola Niké Futsal Extraligy sa zrodila jednoznačná výhra obhajcu z Lučenca nad žilinským Makroteamom 10:0.

Obhajca si za povinným víťazstvom išiel od úvodných sekúnd, hráči MIMELu tak dali pekný darček svojmu trénerovi Mariánovi Berkymu k jeho narodeninám. Štyri góly vsietil v zápase venezuelský virtuóz Machado, okrúhlu desiatku v závere po skvelej prihárvke Novenka zavŕšil Varšo.

Foto: Miška Cibulová Jackuliaková

Marcel Marík, ktorý síce v zápase neskóroval, bol spokojný. "Zápas hodnotím v konečnom dôsledku pozitívne, síce sme zahodili veľa vyložených šancí ale aj tak sa nám podarilo vyhrať vyšším gólovým rozdielom. Snažili sme sa hrať systém, na ktorý nás tréner nabádal a myslím si, že nám to vychádzalo a výsledkom toho boli aj naše tri góly v prvom polčase, v druhom polčase súper už pôsobil trošku odovzdaným dojmom a naopak my sme boli pri chuti, začalo nám to tam padať či už zo získaných lôpt pri súperovej powerplay, alebo z našich kombinačných akcii. Musíme sa dobre zregenerovať a verím, že tento výsledok nám pomôže nakopnúť sa aj k ďalším zápasom." Daniel Čeřovský raz prekonal gólmana Plošticu. "Dnes sme vstúpili do zápasu veľmi aktívne, z čoho sme mali aj veľa šancí ale brankár hostí podržal svoj tím. Som veľmi rád, že sme spĺňali všetko čo nám tréner pred zápasom povedal v šatni. Veľmi ma teší, že sme neinkasovali gól do našej brány. Každému jednému hráčovi by som chcel poďakovať za ich odvedený výkon a samozrejme veľké ďakujem patrí naším fanúšikom."

Na hornej Nitre sa odohral súboj šeliem. Prievidzské tigre hostili levov z Tekova. Už v 6. minúte viedli domáci 2:0, keď sa gólovo presadili Laco a Iborra. Levičania sa však nedali vykoľajiť. O tri minúty znížil na rozdiel jedného gólu Rakica. Na 3:1 pre domácich upravil Vrábel, no Bielik vsietil kontaktný gól a na polčasovú prestávku sa išlo za stavu 3:2. Druhý polčas začali lepšie Levice. Rakica svojím druhým gólom vyrovnal stav stretnutia na 3:3. Prievidžania sa dostali po góloch Delunasa a Iborru do vedenia 5:3. Táto fáza zápasu bola pre konečný výsledok rozhodujúca. Drozdov ešte gólom vykresal malinkú šancu pre hostí, ale Vrábel v poslednej minúte ukončil prípravu večere pre tigre - 6:4. Roman Sedlárik, tréner Prievidze: "Vedeli sme do čoho ideme, Levice spravili veľký progres o čom svedčí, že pred zápasom boli na druhom mieste v tabuľke. Súper má svoju kvalitu, trošku sme sa obávali o výsledok, ale dnes chalani šliapali naplno a je to tam," povedal hneď po zápase domáci lodivod. Henrich Burghardt, prezident FSC: "Bol to náročný zápas, predovšetkým v hlavách. Hralo sa o druhé miesto, čo si uvedomovali obidve mužstvá a bolo to na ihrisku aj vidieť. Kvalitný zápas so šťastnejším koncom pre nás", zhodnotil šéf klubu.

Foto: Roderika Minichová

Výsledky 8.kola Niké Futsal Extraligy:

MIMEL Lučenec - ŠK Makroteam Žilina 10:0 (3:0)
⚽️ 3., 12., 27. a 37. Machado, 9. Čeřovský, 24. Lemos Diniz, 24. Leovski, 33. Washington, 35. Ostrák, 39. Varšo

FSC Prievidza - Futsal Team Levice 6:4 (3:2)
⚽️ 5. Laco, 6. a 33. Torres Iborra, 10. a 40. Vrábel, 31. Delunas - 9. a 13. Rakica, 13. Bielik T., 37. Drozdov

Pinerola 1994 Futsal Academy Bratislava - Partizán Bardejov futsal 6:8 (4:6)
⚽️ 3. Pokorný, 6. Chamilla, 6. a 30. Nestorik, 6. Píš, 33. Keszei - 5.,10., 11., 13. a 38. Škrepták, 7. Burcák, 17. Fodor, 38. Dráb

MIBA Banská Bystrica - MŠK Futsal Nové Zámky 10:8 (5:3)
⚽️ 5. Kaľavský, 10. a 17. Puškár, 15., 18., 22., 25. a 28. Rafanides, 23. Lukáč, 39. Ríša - 5., 26. a 27. Procháczka, 14., 15. a 25. Garay, 33. Petík, 36. Oršolík

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: