Správy

WU19 - Chceme sa vrátiť do Ligy A a potvrdiť úlohu favorita, hovorí asistent trénera Gajdošík

(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)
Lucia Šikudová|5. apr 2023 o 09:50
Predzápasový tréning WU19 pred štartom turnaja - asistent Ján Gajdošík v akcii.
Predzápasový tréning WU19 pred štartom turnaja - asistent Ján Gajdošík v akcii. (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

BRATISLAVA (SFZ) - Nič iné než návrat do Ligy A neberieme, tak znejú odhodlané slová z nášho tímu WU19. Dievčenskú reprezentáciu čaká na domácej pôde v Gabčíkove turnaj druhého kola kvalifikácie ME - Ligy B. Na jeseň minulého roka sa družstvo nedokázalo udržať medzi elitou a teraz sa chce do nej vrátiť. Postupuje iba víťaz skupiny. Už dnes o 16.00 nastúpia dievčatá proti Čiernej Hore, v utorok ich čaká súboj s Azerbajdžanom (11.00). Viac prezradil asistent trénera Ján Gajdošík.

Tím WU19 sa predstaví opäť doma, ale v novej lokalite - hrať sa bude premiérovo v Gabčíkove. „Podmienky sú tam veľmi dobré. Hracia plocha vyzerá výborne na toto obdobie, všetko je bez problémov. Verím, že tým, že tam nebýva veľa reprezentačných akcií, prilákame aj divákov a budeme mať podporu z tribún,“ povedal asistent trénera pri tíme WU19 Ján Gajdošík. Oba zápasy bude vysielať v priamom prenose aj Futbalnet.tv.

Táto generácia dievčat hrá na Slovensku už tretí turnaj, nezunovalo sa im už domáce prostredie? „Niektoré dievčatá už aj spomínali, že by sa aj pozreli inde do Európy, ale toto my riešiť nemôžeme. Zase im prídu rodičia, blízki, priatelia, čiže všetko má svoje výhody aj nevýhody. My sa chceme odvďačiť dobrými výkonmi a víťazstvami,“ pridal kouč.

Prvým súperom bude Čierna Hora, druhým Azerbajdžan, kde je najväčšia sila týchto tímov? „Sme favoriti a musíme myslieť predovšetkým na naše silné stránky. Samozrejme, súperov máme napozeraných, máme o nich informácie. Tím Čiernej Hory vyzerá fyzicky silný, očakávame bojovnejší zápas. Verím, že my ich dokážeme predčiť technikou a kombinačnou hrou. Chceme najmä dávať góly,“ pridal odhodlane Gajdošík.

Oba tímy sú známe tým, že v ich mentalite je silný temperament a výbušnosť. Aj toto by mohlo hrať v náš prospech. „Uvidíme, či sa to dá využiť. Čiernohorky sú temperamentné, to sme videli už aj teraz v hoteli (úsmev). Azerbajdžan bol naším súperom už viackrát, vieme, čo od neho čakať, ale na tohto súpera sa budeme sústrediť až po prvom zápase.“

Počas tohto zrazu má tím viac voľných dní, keďže skupina je iba trojčlenná a odohrá iba dva zápasy. Navyše, už cez víkend sú tu veľkonočné sviatky a s nimi spojené slovenské tradície. Chystajú tréneri niečo pre dievčatá? „Po zápase môžeme nad tým premýšľať. Určite niečo vymyslíme, ale nebudeme to zverejňovať, aby sme ich prekvapili,“ uzavrel asistent trénera Ján Gajdošík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: