Správy

VIDEO: Slováci začnú kvalifikáciu MS 2014 už tento piatok v Litve

Viktoria Joríkova|3. sep 2012 o 00:00

SENEC (SFZ/SITA) - Michal Hipp (jeden z trénerov A-tímu SR): "Na brankára Dušana Kuciaka čaká večer v Poľsku ligový zápas"

SENEC (SFZ/SITA) - Michal Hipp (jeden z trénerov A-tímu SR): "Na brankára Dušana Kuciaka čaká večer v Poľsku ligový zápas"

Trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislavovi Grigovi a Michalovi Hippovisa na pondelkovom popoludňajšom zraze v hoteli Delfín v Senci pred dvoma zápasmi v Litve (7. 9. o 20.15 h SELČ na umelej tráve vo Vilniuse) a s Lichtenštajnskom (11. 9. o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch) v rámci G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie hlásilo 20 z 22 nominovaných hráčov. K mužstvu sa neskôr pridal aj Martin Jakubko z ruského FC Amkar Perm, ktorý bol v čase začiatku plánovaného prvého stretnutia realizačného tímu s hráčmi krátko po 16.00 h ešte na ceste k Slnečným jazerám.

"Na brankára Dušana Kuciaka čaká večer v Poľsku ligový zápas (jeho zamestnávateľ Legia Varšava nastúpi proti tímu Podbeskidzie Bielsko-Biala, pozn.). Potešiteľné je, že ani jeden z hráčov nehlásil zdravotné ťažkosti," uviedol na tlačovej besede jeden z kormidelníkov A-tímu SR Michal Hipp a ďalej poznamenal: "Máme naplánované dve tréningové jednotky na umelej tráve na Pasienkoch, keďže samotný kvalifikačný duel v Litve sa uskutoční na umelom povrchu. V pondelok budeme trénovať v Senci, hráčov rozdelíme do dvoch skupín podľa toho, či hrali majstrovský zápas v nedeľu alebo nie."

Tréner Stanislav Griga sa počas zrazu vyjadril k úvodu tohto kvalifikačného cyklu. "Čakajú nás súboje o 30 bodov. Uvedomujeme si, že začiatok je veľmi dôležitý. Najmä posledný prípravný duel v Dánsku nám ukázal dve cesty, ktorými sa dá uberať. Cesta prvého polčasu vedie k problémom a k tomu, že by sme nezdolávali súperov ako Litva či Lotyšsko. Druhý polčas nám vlial trochu sebavedomia a zlepšil náladu. Ukázalo sa, že hráči, ak sa do toho vložia, zabojujú a začnú sa lepšie pohybovať, tak dokážeme zdolať aj tím z prvej európskej desiatky," uviedol S. Griga.

V 22-člennom kádri nechýba ani jeden z trojice autorov gólov v augustovom prípravnom zápase v Dánsku, v ktorom Slovensko triumfovalo 3:1. Boli nimi Martin Jakubko, ďalej Marek Hamšík a Ľubomír Guldan. Duo hlavných koučov A-mužstva SR povolalo aj trio debutantov zo spomenutého súboja na severe Európy - obrancu Slovana Bratislava Lukáša Pauscheka, stredopoliara MŠK Žilina Viktora Pečovského a útočníka Michala Ďuriša z Viktorie Plzeň. Pečovský s Pauschekom sú v nominácii jediní zástupcovia z najvyššej domácej súťaže, ďalších dvadsať hráčov pôsobí v zahraničí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: