VIDEO: Slováci pred Čiernou Horou a Ruskom aj bez Hamšíka, Kozák: "Situácia nie je dobrá"

Viktoria Joríkova|20. máj 2014 o 00:00

SENEC (SFZ/TASR) - Na utorňajšom zraze reprezentácie chýbali pre zranenia, resp. povinnosti v ligách viacerí hráči, medzi nimi pre zranenie aj špílmacher SSC Neapol Marek Hamšík

SENEC (SFZ/TASR) - Na utorňajšom zraze reprezentácie chýbali pre zranenia, resp. povinnosti v ligách viacerí hráči, medzi nimi pre zranenie aj špílmacher SSC Neapol Marek Hamšík

Zranenie Mareka Hamšíka je také vážne, že vôbec nezasiahne do dvojzápasu s Čiernou Horou (piatok 24. mája v Senci) a v Petrohrade s ruským účastníkom MS v Brazílii (26. mája).

Povinnosti si plnilo v utorňajšom predposlednom 32. kole trio Viktor Pečovský zo Žiliny, Róbert Vittek z majstrovského Slovana a Trnavčan Erik Sabo. Okrem hráčov zo slovenskej ligy chýbali na zraze futbalisti z ruských klubov, okrem Jána Ďuricu, ktorý preberie kapitánsku pásku. Gólman Ján Mucha, obranca Kornel Saláta a Tomáš Hubočan sa pripoja k tímu až v Rusku. Z nominácie vypadol Marek Hamšík, ktorý má výron a po konzultácii s lekrámi hrať nemôže, hoci prejavil záujem aspoň o súboj v Petrohrade. Zdravotné problémy má aj najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie Róbert Vittek, ktorý k tímu síce príde, ale jeho štart je zrejme nerálny.

"Mucha nepríde na zápas proti Čiernej Hore, lebo hrá ruskú baráž a pripojí sa k nám až v Petrohrade. Sú tu Dúbravka a Novota. Situácia nie je najlepšia. Vedeli sme, že nejde o asociačný termín, a že s nomináciou hráčov budú trochu problémy, ale chceli sme hrať dvojzápas. Podarilo sa vybaviť dobrých súperov," povedal v utorok na tlačovej konferencii tréner Ján Kozák.

V nominácii absentujú z rozličných dôvodov aj viacerí stabilní hráči (Matúš Kozáčik, Dušan Kuciak, Martin Škrtel, Marián Čišovský, Dušan Švento, Michal Breznaník, Juraj Kucka, Michal Ďuriš, Marek Bakoš či Martin Jakubko) a aj preto dostali priestor dvaja debutanti - Erik Sabo z Trnavy a brankár Ján Novota z Rapidu Viedeň. Na premiérový štart v národnom drese tak čaká aj Erik Čikoš, ktorý už figuroval v nominácii na duel s Andorrou, ale do zápasu nakoniec nezasiahol.

Slováci sa predstavia najprv 23. mája o 20.20 h v Senci proti Čiernej Hore, o tri dni neskôr si v Petrohrade zmerajú sily s Ruskom (16.00). Obe stretnutia sú súčasťou prípravy na jesenný začiatok kvalifikácie Euro 2016 a obe bude v priamom prenose vysielať TV DajTo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: