Správy

VIDEO: Reprezentácia do 21 rokov podľahla rovesníkom z Českej republiky 0:1

Emília Gerzaničová|25. apr 2013 o 00:00

KROMĚŘÍŽ (SFZ) - Česko "21" - Slovensko "21" 1:0 (1:0)

KROMĚŘÍŽ (SFZ) - Česko "21" - Slovensko "21" 1:0 (1:0)

Obaja kormidelníci výberov do 21 rokov dali v prípravnom zápase šancu novým hráčom, ktorí doteraz nedostávali príležitosť. Priebeh zápasu nezodpovedal papierovým predpokladom. V prvom polčase mali prevahu domáci, ktorí hrali aktívne, finálna koncovka však chýbala. Po 15 minútach preveril Dobrivoja Rusova, ktorý sa do bránky reprezentácie vrátil po zranení z januárovej prípravy v Portugalsku, kapitán Milan Jirásek. V 24. minúte z nenápadného protiútoku našiel obranca Buchta v pokutovom území neobsadeného Kunca a ten sa nemýlil - 1:0.

Po polčase striedali obaja tréneri trojicu hráčov, čo sa v hre prejavilo ihneď. Po desaťminútovom tlaku domácich sa Slováci dostali do útočnejšej hry a českej defenzíve začali robiť väčšie problémy. Češi v 58. minúte vykopával z opustenej bránky obranca Krátký, niekoľkokrát zachránil situáciu brankár Reichl. V záverečných minútach sa hra vyrovnala, no skóre 1:0 sa už do konca stretnutia nezmenilo.

Zostrih stretnutia

Česko "21" - Slovensko "21" 1:0 (1:0)

Gól: 24. Kunc
ŽK: Habusta - Gyömbér
R: Matějek - Nádvorník, Pelikán (všetci ČR), 1350 divákov

ČESKO "21": Reichl - Buchta (46. Krátký), Svozil, Jeřábek, Hanousek (57. Jeleček) - Kunc (46. Mikula), Nešický, Habusta, Jirásek (57. Kyndl), Končal (46. Tusjak) - Vondráček (68. Haša)

SLOVENSKO "21": Rusov (66. P. Hipp)  - R. Mazáň (46. Janec), Gyömbér, Ambra (46. D. Hudák), Lobotka (75. Ondrek) - Vojtuš, Paur, Bukata (75. Škvarka), Hrošovský, K. Mészáros (46. Szabo) - Oršula

Jakub Dovalil (tréner ČR "21"): "Šanci dostali další mladí hráči, kteří nezklamali. Třeba nám v průběhu půl roku naskočí i do seniorské soutěže. Utkání mělo kvalitu. Dali jsme ve vyrovnaném zápase šťastnou branku. Vítězství jsme ubránili. Nechci, aby hráči usnuli na vavřínech. Všichni mají potenciál a utkání poctivě odmakali. Gól bych hezký, překvapivý, nikdo jej nečekal. Ale takový je fotbal a to je na něm krásné. Buchta s Kuncem jsou hráči, kteří se už pohybují na hranici prvoligového fotbalu. Jsou z klubu sehraní. Nechali jsme je hrát jen poločas. Ne proto, že by hráli špatně. Chtěli jsme si odzkoušet i další hráče. Jsme stále ve fázi hledání, prostor dostanou až do poloviny roku 2014 i další hráči. Teprve potom budeme tým stabilizovat. Pro mě to znamená fázi ježdění a hledání. Ale nováčci dnes ukázali, že se o místo v sestavě umí poprat."

Ivan Galád (tréner SR "21"): "V predchádzajúcich zápasoch sme chválili herný prejav, dnes to nemôžeme urobiť, lebo nebol taký, aký si predstavujeme. Súper vyhral zaslúžene, strelil gól a mal ešte ďalšie príležitosti. My sme sa nepriblížili k tomu, čoho sme schopní."

Jakub Paur (stredopoliar SR 21): "Ťažko sa hodnotí, prehrali sme. Do zápasu sme nevstúpili dobre a dostali sme nešťastný gól. Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, ale nepodarilo sa nám skórovať, hoci sme mali šance. Každého to mrzí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: