Správy

VIDEO: Jendrišek: "Nesmieme Gibraltár podceniť"

Viktoria Joríkova|17. nov 2013 o 00:00

SENEC (TASR/SFZ) - Na zraze reprezentácie pred priateľským zápasom proti Gibraltáru aj autor pamätného víťazného gólu v kvalifikácii MS 2010 v Prahe

SENEC (TASR/SFZ) - Na zraze reprezentácie pred priateľským zápasom proti Gibraltáru aj autor pamätného víťazného gólu v kvalifikácii MS 2010 v Prahe

Po úspešnom ťažení v prípravnom zápase s Poľskom čaká slovenskú futbalovú reprezentáciu v utorok neznámy súper z Gibraltáru. Zverenci trénera Jána Kozáka nemajú zatiaľ o trpaslíkovi veľa informácií, útočník Erik Jendrišek však upozorňuje, že ho netreba podceniť.

Je to neznámy tím pre celú Európu. Musíme sa však prioritne pozerať na seba, v minulosti nám zápasy s menšími krajinami nevychádzali. Určite by sme mali k zápasu pristúpiť zodpovedne a nadviazať na výkon z Poľska," povedal hráč nemeckého druholigistu Energie Cottbus na sobotňajšom zraze v Senci a dodal, že v najbližších dňoch si debutanta na medzinárodnom poli dôkladnejšie preštudujú. "Teraz o ňom ešte veľa nevieme, zatiaľ nebol čas si zisťovať nejaké informácie. Máme však štyri dni a určite aj tréneri nám priblížia tohto súpera."

Slováci budú v prípravnom meraní síl v portugalskom Algarve jasnými favoritmi. Očakávania budú vyššie najmä po piatkovom súboji vo Vroclavi, odkiaľ si tím spod Tatier odviezol víťazstvo 2:0 nad domácim Poľskom po kvalitnom výkone. Jendrišekale upozorňuje, že netreba mať veľké oči a najmä si uvedomiť, že v Európe sa už žiadny tím ľahko nepoddá. "Viac nám vyhovujú zápasy podobné tomu v Poľsku, v ktorom sme neboli favoritom. Nemyslím si však, že ak sa nám podarí uhrať rovnaký výsledok ako v piatok, bude to sklamanie. Každý medzištátny zápas je náročný a v Európe už niet ľahkého súpera. Vidno to aj na iných zápasoch, napríklad baráž o postup na majstrovstvá sveta medzi Islandom a Chorvátskom. Asi nikto by nepredpokladal, že Chorváti tam nedokážu zvíťaziť. Možno s trochou šťastia Island pôjde na MS. Teraz už vie každý behať a kopať do lopty."

Recept na úspech ukázali Slováci podľa Jendriška už v piatok proti Poľsku. "Bol to veľmi dobrý kolektívny výkon, mužstvo hralo kompaktne, podržali sme lopty. Poliakov sme do ničoho nepustili, naozaj klobúk dole pred našim výkonom. Pred zápasom som čakal, že to bude náročnejšie. Určite niet čo chlapcom vyčítať, všetko klapalo na sto percent."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: