Správy

VIDEO: Hubočan velí do útoku: "Stále je o čo bojovať"

Viktoria Joríkova|11. okt 2013 o 00:00

SENEC (SFZ/profutbal.sk) - V piatok nastúpia zverenci Jána Kozáka st. na predposledný súboj aktuálneho kvalifikačného cyklu o postup na svetový šampionát do Brazílie

SENEC (SFZ/profutbal.sk) - V piatok nastúpia zverenci Jána Kozáka st. na predposledný súboj aktuálneho kvalifikačného cyklu o postup na svetový šampionát do Brazílie

Už dnes je však jasné, že Slovensko si na ňom nezahrá, no náš súper z Grécka bojuje na diaľku s Bosnou a Hercegovinou o prvé miesto v skupine a teda aj o priamy postup. Obranca Tomáš Hubočan je presvedčený, že aj keď vlastne z nášho pohľadu nejde o nič, stále je o čo bojovať.

Naši chlapci, vtedy ešte pod vedením trénerského dua Stanislav Griga - Michal Hipp, prehrali pred rokom na bratislavských Pasienkoch s Gréckom 0:1. "V tom stretnutí som nehral, pretože som bol zranený, ale videl som ho v televízii. Čo sa týka výkonu, toto stretnutie sme ustáli veľmi dobre. Bol to jeden z našich najlepších výkonov, no bohužiaľ, výsledok nebol k nemu ekvivalentný. Verím tomu, že sa nám podarí uspieť tentoraz v Grécku," skonštatoval Tomáš Hubočan pred utorkovým tréningom v NTC Senec.

V doterajšom priebehu kvalifikácie skóroval náš piatkový súper osemkrát, inkasoval len štyri góly. Aj tieto čísla naznačujú, že zverenci Fernanda Santosa sa viac sústreďujú na obranu, než na útok. "Avšak, majú aj obrovskú útočnú silu. V kádri sa nachádzajú osobnosti, ktoré vedia strieľať a poriadne to znepríjemňovať obrancom súpera. Som presvedčený, že podáme dobrý výkon ako v zadných, tak aj v predných radoch. Veď, stále je o čo bojovať," pokračoval v diskusii slovenský legionár v službách ruského Zenitu Petrohrad.

Jednou z ústredných postáv gréckeho národného tímu je aj útočník Olympiakosu Pireus Kostas Mitroglou. "Ja osobne ho nepoznám. S trénermi si ešte sadneme a rozoberieme si každého hráča na videu," doplnil Tomáš Hubočan, ktorý už má skúsenosť s gréckym futbalom: "Raz sme tam hrali proti AEK Atény. Myslím si, že na tribúnach to bude poriadne búrlivé. Určite ich príde podporiť množstvo fanúšikov. Je to futbalová krajina, ktorá má celkom dosť oceňovaných priaznivcov, no my sa toho nemôžeme zľaknúť. Ako všetkým, tak aj mne sa hrá pred plnými tribúnami lepšie."

Ak chce Grécko pomýšľať na priamy postup, malo by v piatok ukradnúť Slovákom všetky tri body. Dvadsaťosemročný rodák zo Žiliny je presvedčený, že by to mohla byť naša výhoda. "Je to možné. Oni musia, my chceme. Síce nám už nejde o postup, ale ide napríklad o postavenie v medzinárodnom rebríčku, ale aj o pocit víťazstva, či psychickú vzpruhu. Určite je stále o čo bojovať," pokračoval Tomáš Hubočan: "Už teraz má to stretnutie svoje napätie, pretože v médiách je to preferovaný súboj. Gréci bojujú o prvú pozíciu, my nechceme predať našu kožu lacno."

Tomáš Hubočan neprišiel na reprezentačný zraz úplne zdravý, ale ako sám priznal, už nijaký hendikep takmer nepociťuje. "Cítim sa dobre. Povedal by som, že každým dňom je to lepšie a lepšie. Po zápase v Tomsku som dostal injekciu proti chrípke a to vyvolalo reakciu, kvôli čomu som sa necítil byť silný. Bol som slabší, takže som sa po konzultácii s trénerom dohodol, že vynechám prvý tréning. Ale momentálne sa už dostávam do normálneho stavu," doplnil obranca ruského Zenitu Petrohrad.

Mužstvo z "Benátok severu" momentálne okupuje v domácej ligovej súťaži prvé miesto, no na medzinárodnej scéne v Lige majstrov sa mu až tak nedarí a so ziskom jedného bodu z dvoch duelov vládne nespokojnosť. "V lige máme náskok päť bodov. V poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou sme nechceli prísť o náš náskok, čo sa nám podarilo. Naši najbližší súperi navyše aj zakopli. V domácej súťaži je to fajn, v Lige majstrov je to z nášho pohľadu trochu zložitejšie. Naposledy sme stratili body doma s Austriou Viedeň a nenachádzame sa postupových priečkach. V tomto prípade budeme musieť pridať a pokúsiť sa o zvrat momentálnej situácie," uzavrel Tomáš Hubočan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: