Správy

V Senci si pripomenuli aj úspešnú účasť A-tímu SR v Afrike

Viktoria Joríkova|11. dec 2010 o 00:00

BRATISLAVA (SITA) - Pavol Peráček (technický riaditeľ SFZ): "Program seneckých stretnutí ukončila dvojdňová konferencia pre lekárov, fyzioterapeutov a masérov, ktorá bola v piatok a v sobotu. Aj v ich prípade hodnotíme konferenciu ako užitočnú najmä z hľadiska tých informácií, ktoré títo ľudia v Senci získali."

BRATISLAVA (SITA) - Pavol Peráček (technický riaditeľ SFZ): "Program seneckých stretnutí ukončila dvojdňová konferencia pre lekárov, fyzioterapeutov a masérov, ktorá bola v piatok a v sobotu. Aj v ich prípade hodnotíme konferenciu ako užitočnú najmä z hľadiska tých informácií, ktoré títo ľudia v Senci získali."

Dvojdňový seminár lekárov, fyzioterapeutov a masérov slovenských futbalových tímov ukončil v sobotu 11. decembra bohatý program niekoľkodňového školenia futbalových odborníkov od hlavných trénerov a asistentov tímov Corgoň ligy až po koordinátorov žiackych prípraviek, ktoré v termíne od 8. do 11. decembra prebiehalo v seneckom hoteli s rovnomenným názvom.

Podujatie organizačne zabezpečil úsek vzdelávania SFZ na čele s technickým riaditeľom SFZ Pavlom Peráčkom. Podľa neho sa podobné niekoľkodňové školenia a semináre stávajú v podmienkach SFZ tradíciou. Tento rok však po skúsenostiach z minulosti oddelili seminár pre kormidelníkov mládežníckych a žiackych tímov od hlavnej trénerskej konferencie, na ktorej sa zúčastnili šéfovia a členovia realizačných tímov Corgoň ligy, I. ligy a II. ligy.

"Trošku sme to oddelili, lebo trénerov Corgoň ligy nie vždy zaujíma to, s akými problémami sa boria ich kolegovia v žiackej alebo v dorasteneckej kategórii. Na tej prvej konferencii bola veľmi pekná účasť. Urobili sme ju za zatvorenými dverami. Prítomní boli profesionálni tréneri mládeže a koordinátori Útvarov talentovanej mládeže a po hodnotných prednáškach bola diskusia v pracovných skupinách,"povedal v rozhovore pre agentúru SITA Pavol Peráček a pokračoval: "Bolo veľmi dobré, že každá skupina, či to už boli tréneri mužstiev staršieho dorastu, alebo ľudia pracujúci v mladšom doraste, respektíve pri žiakoch, riešili najmä to, čo je momentálne aktuálne pre nich." Technický riaditeľ SFZ zdôraznil, že účastníci tohto seminára odviedli v Senci veľmi peknú prácu, lebo prednášajúci mali dobré a fundované referáty. "Bola veľmi pekná účasť, lebo do Senca prišlo viac ako dvesto trénerov. Prvý deň ich bolo okolo stoosemdesiat, druhý deň ešte viac. Seminár sme otvorili pre všetkých koučov mládeže, ktorí boli zvedaví na reprezentačných trénerov. Záujem o ich vystúpenia sa mi páčil, lebo tá druhá časť bola zameraná na problematiku, ktorou sme sa chceli pochváliť: postupom a účinkovaním A-tímu SR ma majstrovstvách sveta v Južnej Afrike. Počas sezóny sme na to nemali čas, ani priestor, lebo súťaže pokračovali prakticky od polovice júla. Každý tréner do Senca prišiel dobrovoľne. Vôbec to nebolo povinné," zhodnotil hlavnú časť seneckej konferencie Pavol Peráček.

Riaditeľa technického úseku SFZ potešilo, že tréneri A-tímu SR Vladimír Weiss s Michalom Hippom urobili veľmi dobrú prezentáciu. Podiel na ich interesantnej prezentácii mali aj Boris Kitka a Michal Slyško, ktorí im sústredili podklady na prezentované prednášky. "Som rád, že obaja sa s kolegami podelili o to, čo v Juhoafrickej republike zažili. Otvorene hovorili aj o tom, čo by dnes už určite urobili inak. V podstate detailne priblížili celú púť Slovenska na svetový šampionát. Priznali, že tá cesta bola aj tŕnistá, čo sme napokon všetci videli. Na druhej strane odozva, ktorú vyvolalo historické vystúpenie Slovenska v Afrike, bola veľmi pozitívna. Tak to vnímala široká verejnosť, aj futbaloví fanúšikovia," konštatoval Pavol Peráček, ktorý pripomenul, že celý program "seneckého týždňa" v réžii technického úseku SFZ sa skončil až v sobotu.

"Program seneckých stretnutí ukončila dvojdňová konferencia pre lekárov, fyzioterapeutov a masérov, ktorá bola v piatok a v sobotu. Aj v ich prípade hodnotíme konferenciu ako užitočnú najmä z hľadiska tých informácií, ktoré títo ľudia v Senci získali. Podľa mňa nie je podstatné, či účastníci piatkového a sobotného školenia sú momentálne súčasťou realizačných tímov prvoligových, dorasteneckých či reprezentačných futbalových mužstiev. Všetci bez rozdielu mali možnosť získať zaujímavé informácie, vďaka ktorým budú môcť svoju prácu vykonávať lepšie ako ju robili doteraz," zdôraznil technický riaditeľ SFZ Pavol Peráček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: