Správy

V Bratislave svetová funkcionárska špička na 42. riadnom kongrese UEFA

(Zdroj: SFZ, Autor: Monika Jurigová)
Peter Šurin|26. feb 2018 o 09:00

BRATISLAVA (SFZ/pš) – Hlavné mesto Slovenska je od pondelkového predpoludnia dejiskom 42. riadneho konfresu UEFA.

(Zdroj: SFZ, Autor: Monika Jurigová)

BRATISLAVA (SFZ/pš) – Hlavné mesto Slovenska je od pondelkového predpoludnia dejiskom 42. riadneho kongresu UEFA. 

Kongres sa koná v priestoroch výstaviska Incheba Expo, v nedeľu mu predchádzalo rokovanie výkonného výboru UEFA pod vedením prezidenta Aleksandra Čeferina.

Organizátori očakávajú účasť 450 hostí, zastúpené sú všetky členské zväzy UEFA, FIFA reprezentuje prezident Gianni Infantino a generálna sekretárka Fatma Samoura, dvojčlenné delegácie budú mať kontinentálne konfederácie z Afriky, Ázie, zóny Concacaf, Južnej Ameriky a Oceánie, prítomní sú vysokí funkcionári Asociácie európskych klubov aj Európskych profesionálnych futbalových líg (EPFL), hráčskej federácie FIFPro, plus čestní členovia UEFA. Medzi čestnými hosťami je aj slovenský premiér Róbert Fico.

Program zahŕňa okrem správy prezidenta a výkonného výboru UEFA aj tému reprezentačných súťaží, doplňujúce voľby na obdobie jedného roka jedného člena exekutívy UEFA a zástupcu UEFA na post podpredsedu FIFA, teda miesta, ktoré uvoľnil Španiel Villar Llona.

Kongres tiež ratifikuje zástupcu európskych profesionálnych futbalových lig (EPFL) ako plnohodnotného člena výkonného výboru, čo podporuje záujem UEFA presadzovať vplyv dôležitých subjektov v rozhodovacom procese európskeho futbalu. Očakáva sa diskusia o členstve futbalového zväzu Jersey v UEFA, finančné správy za obdobie 2016/17 a rozpočet na sezónu 2018/19.

Kongres
sa začína o 10:00, bude vysielaný naživo na stránkach UEFA.com a Facebooku, rovnako ako tlačová konferencia , naplánovaná na približne 12:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: