Správy

U21 – Sokolíci zo Severného Írska bez bodov

Branislav Sarňák|7. sep 2021 o 22:35

LURGAN (SFZ) – Sokolíci v utorok nastúpili na druhý zápas kvalifikácie majstrovstiev Európy 2023. V severoírskom Lurgane podľahli domácim rovesníkom 0:1, keď o osude stretnutia rozhodol premenený pokutový kop. Loptu do bránky poslal v 54. minúte Galbraith.

Ako prví si gólovú šancu už v 2. min vytvorili slovenskí reprezentanti, Šviderský centrom našiel Trusu, ktorého hlavička letela vedľa bránky. V 9. min sa lopta poodrážala v našom veľkom vápne a domáci sa dostali do zakončenia, Krajčírik sa nenechal zaskočiť a vytlačil ju na roh.

V 15. min sa Trusa s loptou pretlačil až pred domáceho brankára Hughesa, ktorý si poradil s jeho zakončení. O minútu neskôr napriahol Galčík z priameho kopu z diaľky a rozozvučal brvno. V 31. min vyskúšal prekvapiť Severných Írov Gono, ale Hughes vo svätyni nepustil jeho pokus za svoj chrbát.

V 35. min sa v ďalšom zakončení opäť ocitol Trusa, ale lopta rozvlnila len bočnú sieť.

V 39. min po autovom vhadzovaní trafili domáci brvno. Prvý polčas zakončila strela Pokorného, ktorá cieľ nenašla.

V 54. min Severní Íri zahrávali pokutový kop, ktorý premenil Galbraith a poslal domácich do vedenia 1:0.

V 70. min sa Conn-Clarke z ľavej strany individuálne prešiel až na os ihriska, vystrelil, ale jeho pokus smeroval nad. 

O niekoľko sekúnd neskôr bola lopta už pred bránkou domácich, Pokorný sa s ňou na hranici šestnástky otočil, ale Severní Íri ju tečovali na roh. 

V záverečnej desaťminútovke sa opäť dostal do akcie Conn-Clarke, ale jeho zakončenie Krajčírik zlikvidoval. V 89. min soklíci zahrávali roh, lopta sa dostala k Bernátovi, ktorý zakončil nad, čo bol aj posledný závar pred bránkami.


TRÉNER JAROSLAV KENTOŠ

BRANKÁR IVAN KRAJČÍRIK

STREDOPOLIAR ROLAND GALČÍK

Časť obsahu sa nepodarilo zobraziť. Skúste znovunačítať stránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: