Správy

U21 – Sokolíci začali prípravu pred domácim dvojzápasom, na zraze sa zišli v kompletnom zložení

Jaroslav Kentoš na zraze reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Azerbajdžanom a Moldavskom (2.6.2024)
Jaroslav Kentoš na zraze reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Azerbajdžanom a Moldavskom (2.6.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)
Jakub Homoľa|2. jún 2024 o 19:47
Jaroslav Kentoš na zraze reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Azerbajdžanom a Moldavskom (2.6.2024)
Jaroslav Kentoš na zraze reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Azerbajdžanom a Moldavskom (2.6.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)

ŠAMORÍN (SFZ) – Reprezentácia do 21 rokov odštartovala v nedeľu naobed zrazom v Šamoríne prípravu pred poslednými medzištátnymi zápasmi v sezóne 2023/2024. Zverencov Jaroslava Kentoša čaká v piatok stretnutie s reprezentáciou Azerbajdžanu (začiatok o 18.30 h v Senci), o štyri dni neskôr si sokolíci zmerajú sily s reprezentáciou Moldavska (začiatok zápasu o 18.30 h v Senci). Obe stretnutia vysiela v priamych prenosoch televízia JOJ Šport.

Realizačný tím dvadsaťjednotky na dvojzápas s Azerbajdžanom a Moldavskom nominoval 24 futbalistov. Pri nominácii musel brať ohľad aj na potreby reprezentačného „áčka“, ktoré už o menej ako dva týždne čaká európsky šampionát v Nemecku. „Prioritu má, samozrejme, ‚áčko‘, v ktorom máme šesť chalanov. Okrem nich sme museli urobiť dve vynútené zmeny na brankárskom poste. Ľubo Belko mal zdravotné problémy so svalom a Jakub Surovčík so zubami. Okrem nich sme tu z hľadiska aktuálnej formy v najsilnejšom zložení,“ priblížil proces tvorby nominácie hlavný tréner sokolíkov Jaroslav Kentoš.

Reprezentácia do 21 rokov sa v nedeľu v Šamoríne zišla v kompletnom 24-člennom zložení, čo na ostatných zrazoch nebýva vôbec pravidlom. Skutočnosť, že dvadsaťjednotka je od prvého dňa akcie kompletná, však Kentoš celkom prirodzene víta. „Väčšinou to býva práve počas júnového zrazu. Počas sezóny majú hráči súťažné zápasy v piatky, soboty, nedele, niektorí dokonca aj v pondelok. Preto v kompletnom zložení neraz bývame až v pondelok večer. Teraz sme však všetci tu už prvý deň, čo je určitá výhoda,“ vysvetľuje.

Tréner Jaroslav Kentoš privítal na zraze reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne v nedeľu, 2. júna 2024, všetkých 24 nominovaných hráčov. Na sníme tréner s obrancom Patrikom Leitnerom
Tréner Jaroslav Kentoš privítal na zraze reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne v nedeľu, 2. júna 2024, všetkých 24 nominovaných hráčov. Na sníme tréner s obrancom Patrikom Leitnerom (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)

Pred piatkovým zápasom s Azerbajdžanom budú mať sokolíci až päť dní prípravy. „Júnový zraz býva špecifický,“ upozorňuje Kentoš a ďalej priblížil plán prípravy na prvý z dvoch zápasov, ktoré na dvadsaťjednotku v júni čakajú. „Niektorí hráči majú za sebou už dovolenky, a tak musíme tomu prispôsobiť aj tréningový proces, aby sme hráčov dostali do požadovanej formy. Tri dni pred zápasom už budeme smerovať všetky tréningové jednotky k prvému zápasu proti Azerbajdžanu.“ 

Azerbajdžan a Moldavsko nepatria k súperom najsilnejšieho rangu. Napriek tomu týchto súperov nemožno podceniť, čo si uvedomuje aj Kentoš. „Budú to súperi podobnej kvality ako bola Malta v marci. Nesmieme nič podceniť. Títo súperi nás preveria v iných parametroch hry ako nás preverili napríklad Španieli či Dáni na jeseň. Pokračujeme v procese budovania parametrov našej hry a pevne verím, že sa aj na tomto zraze znova zlepšíme,“ dodal na záver hlavný tréner sokolíkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: