Správy

U21 – Nezlomná vôľa, či víťazná mentalita sokolíkov. Ako hodnotia víťazstvo nad Rumunskom hráči?

Lucia Šikudová, Branislav Sarňák|8. jún 2022 o 10:00
(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

SENEC (SFZ) – Pod víťazstvo sokolíkov 4:3 v prípravnom dueli nad Rumunskom sa podpísala najmä nezlomná vôľa slovenských reprezentantov. Tí v stretnutí prehrávali už 1:3, ale jeho vývoj dokázali zvrátiť, nie prvýkrát, vo svoj prospech. Ako posledný zápas sezóny 2021/22 videli strelci gólov Adam Tučný, Matúš Vojtko, Marko Kelemen a Adrián Kaprálik?

Hráči do dvadsaťjeden rokov sa najbližšie stretnú na zraze v septembri, keď ich čaká baráž o majstrovstvá Európy 2023. Súpera sokolíci ešte nepoznajú, pridelí im ho žreb, ktorý je na programe 21. júna

Na turnaji najlepších mládežníckych výberov do 21 rokov sa predstavia víťazi základných skupín, najlepší tím z druhých miest a aj hostitelia Gruzínsko a Rumunsko. Presné menoslovy priamych postupujúcich a družstiev, ktoré si vybojovali miestenku do baráže, spoznáme najneskôr 14. júna, keď sa odohrajú posledné duely skupín.

Isté však je, že sokolíci si od marca 2021, od momentu, keď sa začali pripravovať na tento kvalifikačný cyklus, vybudovali víťaznú mentalitu.

Na Antalya Cupe v spomínanom marci uplynulého roku napríklad prehrávali 0:2 so Severným Macedónskom, v závere zápasu stav vyrovnali na 2:2.

Na tom istom turnaji ťahali za kratší koniec rovnako aj s Ukrajinou, ktorá viedla už 2:0, napokon ju naši hráči zdolali 3:2 a ovládli prípravný Antalya Cup.

Nezlomnú vôľu predviedli slovenskí mladíci aj v zápasoch kvalifikačnej C-skupiny proti top favoritovi Španielsku, ktoré v oboch stretnutiach vytrápili a podľahli mu dvakrát tesne 2:3. 

A za víťazstvami šli aj počas júnových zápasov. Najskôr na záver kvalifikácie prehrávali na Malte 0:1, súboj napokon vyhrali 3:1. V utorok prehrávali v prípravnom dueli s Rumunskom 1:3 a nakoniec sa tešili z víťazstva 4:3.

Sokolíci jednoducho neskladajú zbrane za žiadnych okolností a za Slovensko bojujú do záverečných sekúnd stretnutí a aj do posledných síl. Za to sa im po záverečnom hvizde proti Rumunom odvďačili fanúšikovia na tribúnach seneckého NTC potleskom v stoji.

Pozrite si, ako hodnotia triumf hráči reprezentácie do 21 rokov.

ADAM TUČNÝ, strelec 1. slovenského gólu

MATÚŠ VOJTKO, kapitán a strelec 2. slovenského gólu

MARKO KELEMEN, strelec 3. slovenského gólu

ADRIÁN KAPRÁLIK, strelec 4. slovenského gólu



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: