Správy

U21 – Debutant v bránke Belko: Som rád, že sme rok 2021 ukončili víťazstvom

Branislav Sarňák|17. nov 2021 o 07:00
Sokolíci v stredu pred odletom ešte v Litve trénovali.
Sokolíci v stredu pred odletom ešte v Litve trénovali.

ALYTUS (SFZ) – Prvé víťazstvo v kvalifikácii ME 2023 na pôde súpera zaznamenali sokolíci v litovskom Alytuse, keď sa z výhry 2:0 tešili po góloch Trusu a Kaprálika. Premiéru v tomto cykle o šampionát v Gruzínsku a Rumunsku si odkrútil brankár Ľubomír Belko.

„Bol som rád, že tréner mi dal šancu. Pocity boli skvelé, užíval som si to, chcel som chalanom pomôcť, aj keď som nemal veľa práce. Snažil som im ich organizovať a povzbudzoval ich, aby boli stále koncentrovaní, až do konca zápasu,“ povedal po zápase pre futbalsfz.sk Ľubomír Belko. 

Na jeho bránku, do priestoru troch žrdí, nesmerovala aj jedna strela domácich reprezentantov. „Sústredil som sa na to, že môže prísť jedna či dve situácie, ktoré by som musel vyriešiť. Snažil som sa byť na to pripravený a byť celých 90 minút hlavou v stretnutí,“ vravel gólman MŠK Žilina. 

Ako si cení čisté konto celého tímu? „Myslím si, že sme nemali žiadny problém, s chalanmi sa už dlhšie poznám, spolu sme hrávali aj v predošlých mládežníckych kategóriách. Som rád, že sme ako tím udržali nulu vzadu, dobre sme zareagovali na prehru v Rusku a ukončili rok 2021 víťazstvom,“ zakončil Belko.

Adrián Kaprálik, autor gólu na 2:0
- o zápase proti Litve
- o svojom góle
- o Litovčanoch
- o pocitoch po výhre
- o kvalifikačnej jeseni
- o cieľoch v kvalifikačnej jari

Kapitán Ivan Mesík
- o zápase proti Litve
- o kapitánskej páske
- o hre v obrane proti Litovčanom
- o dôležitosti troch bodov
- o kvalifikačnej jeseni

V stredu čaká na hráčov do 21 rokov opäť cestovateľský deň. Cez Vilnius - Varšavu - Viedeň pricestujú večer do Bratislavy. Pred cestou však stihli ešte tréningovú jednotku. Jedna skupina hráčov mala výklus a druhá makala na ihrisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: