Správy

U21 – Asistent trénera Tibor Goljan pred zápasom proti Španielom: Futbalom sa bavia

Branislav Sarňák|7. okt 2021 o 17:00

SEVILLA (SFZ) – Už v piatok od 20.45 h čaká na reprezentantov do 21 rokov zápas kvalifikácie ME 2023 v Seville proti rovesníkom zo Španielska. Asistent trénera Tibor Goljan pred stretnutím proti favoritovi skupiny pre futbalsfz.sk prezradil, kedy budú môcť sokolíci pomýšľať na dobrý výsledok.

Tréneri dvadsaťjednotky museli urobiť počas zrazu jednu zmenu, keď zraneného Miroslava Gona vystriedal Sebastián Nebyla. „Okrem toho, že sme ešte pred začiatkom asociačného termínu nominovali Mikuláša Bakaľu miesto chorého Kristiána Miháleka, tak počas zrazu sme museli urobiť ešte jednu zmenu. Miesto Miroslava Gona pribudol do mužstva Sebastián Nebyla. Poznáme ho veľmi dobre z predchádzajúcich zrazov a v posledných zápasoch podal dobré výkony. Veríme, že momentálne máme v kádri hráčov s najlepšou formou v tejto kategórii,“ ozrejmil asistent trénera Tibor Goljan.

Španieli vedú C-skupinu so šiestimi bodmi a skóre 6:1. Sokolíci majú na konte tri body a skóre 3:2. „Po zajtrajšom zápase budeme spokojní s tým, keď si chalani siahnu na dno svojich síl, ukážu, čo v nich je, budú sa opierať o svoje silné stránky. Vtedy budú môcť pomýšľať na úspešný výsledok,“ vyhlásil Goljan.

FOTOGALÉRIA A VIDEO Z PREDZÁPASOVÉHO TRÉNINGU

Kapitán Peter Pokorný má z hráčov v nominácii na októbrový dvojzápas so španielskym futbalom najviac skúseností, keďže na klubovej úrovní hrá za Real Sociedad B. „Pre Peťa je to dobrá zmena, že odišiel zo Salzburgu do Španielska, kde sa hrá iným štýlom, viac sa kombinuje. To mu môže pomôcť v napredovaní. Bavili sme sa aj o jednotlivých futbalistoch súpera a aj o tom, že sa vyznačujú tým, že chcú hrať futbal, že sa futbalom zabávajú,“ konštatoval lodivod.

Španielskej dvadsaťjednotke zobral tréner A-tímu Luis Enrique troch hráčov. Pino, Gavi a Gil reprezentujú výber z Pyrenejského polostrova na finálovom turnaji Ligy národov UEFA. „Španielsky futbal má veľkú kvalitu, hráči sú veľmi dobre technicky vybavení. Ťah trénera Enriqueho potvrdzuje to, že tí hráči sú kvalitní, dal im napríklad aj šancu v stredu proti Taliansku a prispeli k výhre 2:1. Samozrejme, že tí futbalisti, čo ich nahradili, sú tiež dobrí. Nie je to o menách súpera, vieme, že nás čaká veľká kvalita,“ uviedol Goljan.

Asistent Tibor Goljan vo videu:
- o tom, aký zápas očakáva proti španielskej dvadsaťjednotke
- o tom, na čo hráčov najviac upozorňovali v zápase proti Španielsku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: