Správy

U17 – Tréner Fodrek: Na úvod je pre nás bod veľmi cenný

Tréner Branislav Fodrek v zápase Slovensko – Švédsko na UEFA Majstrovstvách Európy hráčov do 17 rokov 2024 na Cypre, v Paralimni (21.5.2024)
Tréner Branislav Fodrek v zápase Slovensko – Švédsko na UEFA Majstrovstvách Európy hráčov do 17 rokov 2024 na Cypre, v Paralimni (21.5.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)
Jakub Homoľa|22. máj 2024 o 13:12
Tréner Branislav Fodrek v zápase Slovensko – Švédsko na UEFA Majstrovstvách Európy hráčov do 17 rokov 2024 na Cypre, v Paralimni (21.5.2024)
Tréner Branislav Fodrek v zápase Slovensko – Švédsko na UEFA Majstrovstvách Európy hráčov do 17 rokov 2024 na Cypre, v Paralimni (21.5.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)

PARALIMNI (SFZ) – Po jedenástich rokoch sa slovenská futbalová reprezentácia do sedemnásť rokov predstavila na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy a po jedenástich rokoch znova hrala so švédskymi rovesníkmi bezgólovo. Tak ako v Žiline v roku 2013, aj včera sa v cyperskom Paralimni skončil vzájomný zápas slovenskej a švédskej sedemnástky v základnej skupine majstrovstiev Európy výsledkom 0:0. Úvodný zápas sokolíkov na majstorvstvách hodnotí hlavný tréner Branislav Fodrek.

Vo vyrovnanom stretnutí striedali oba tímy fázy, v ktorej mali herne navrch. Úvod zápasu patril Švédom, ktorí si aj pod vplyvom ľahkých strát slovenských futbalistov vypracovali územnú prevahu. „Chlapci sú stále mladí a učia sa. Sú veci, na ktoré ich viete pripraviť. Ale sú veci, ktoré si musia chlapci sami odžiť a nimi prejsť na vlastnej koži, a to bol presne dnešný zápas. V úvode sme mali viacero ľahkých strát, ktoré sme v posledných zápasoch nerobili,“ hodnotí hlavný tréner sedemnástky Branislav Fodrek.

43-ročného trénera však teší, že sa hráči postupom času dokázali skonsolidovať a svoj výkon zlepšiť. „Chlapci sa potom chytili a dokázali hru vyrovnať. Bol to bojovný zápas s minimom šancí, a aj preto sa zápas skončil 0:0.“

Deväťdesiat minút zápasu veľa gólových príležitostí neprinieslo. Ani jedno z družstiev nechcelo otvoriť hru, naopak vyčkávalo sa na zaváhania súperov. Tie síce prišli, ale na bezgólový stav nemali napokon žiaden vplyv. „Aj smerom dopredu sme ukázali dobré akcie, aj keď ich nebolo možno až toľko ako v predošlých zápasoch. Na druhej strane ani súpera sme nepúšťali do vážnejších nebezpečnejších situácií. Jedna vec je, čo chcete hrať vy, ale na tejto úrovni je to aj o tom, čo vám súper dovolí a naopak, koľko súperovi dovolíte vy. My sme Švédom veľa nedovolili, rovnako ani oni nám,“ hovorí hlavný tréner. 

A čo podľa Branislava Fodreka treba zlepšiť smerom dopredu? „Chlapci už majú za sebou prvý zápas. Verím, že budeme v ďalších zápasoch hrať uvoľnenejšie a aj tento prvý bod nám dodá viac pokoja a sebavedomia na lopte, čo už neraz chlapci dokázali. Toto mužstvo má určite väčší potenciál, ako zatiaľ ukázalo v prvom zápase.“

Z prvého zápasu na majstrovstvách Európy do 17 rokov na Cypre si naši reprezentanti napokon berú jeden bod, s ktorým hlavný tréner vyjadruje spokojnosť. „Bol to prvý zápas a myslím si, že môžeme byť spokojní s remízou. Samozrejme, chceli sme ísť za víťazstvom, ale treba akceptovať aj silu Švédska. Na úvod turnaja je pre nás bod veľmi cenný,“ dodal Fodrek na záver. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: