Správy

SR 18 – Víťazstvo zariadila klubová spolupráca

Peter Šurin|9. apr 2019 o 14:40

SENEC (SFZ) – Vo štvtom tohtoročnom zápase sa slovenská osemnástka dočkala prvého víťazstva, zariadila ho klubová žilinská spolupráca, prihrávajúci Iľko a strieľajúci Bernát, najlepší hráč na ihrisku. Debut v reprezentácii tejto kategórie absolvovali Nagy, Myslovič a Doktorík, po obrátke aj Benovič.
Rozhodnutie o výsledku prišlo v pre nás najlepšej fáze hry, v prvej štvrťhodine II. polčasu. V tejto etape sokolíci plnili pokyny trénera Rusnáka, otvárali si krídelný priestor, využívali šikovnosť a rýchlosť Mysloviča a Bernáta a jednu akciu dotiahli až do konca. Bola učebnicová, Iľko unikol po ľavej strane, presnou prihrávkou našiel v šestnástke neobsadeného Bernáta a ten ku vzdialenejšej žrdi namieril nechytateľne – 1:0.
Zápas bol tvrdý, zvlášť do prestávky až príliš emotívny, chvíľami sa zákroky prehupli za hranicu dovolenej ostrosti, čoho výsledkom boli až štyri žlté karty na slovenskej strane. Už za prvých desať minút zarezonovali dva zásadné momenty: po hrubke Catriciho získal loptu Myslovič, šiel sám na Ducana, trafil však len ľavú žrď jeho brány. Na opačnej strane zasa štrikoval Mitruscsak, razntne ho napokon od lopty odstavil Nemčík, Rumuni sa domáhali pokutového kopu, rozhodca bol iného názoru.

Popri tvrdosti však bol na ihrisku vidieť aj vtip, Nemčíkov pokus z 50 metrov pri od brány ďaleko stojacom Ducanovi nebol vôbec zlý, Bernát obalil strelecký pokus pekne, ale slabo, za hostí bol najaktívnejší šikovný Mistruscak, ale Rehák celú jeho snahu maril, Dumitru dobrou strelou netrafil medzi žrde.

Po návrate z kabín to bol zo strany sokolíkov iný futbal, koncentrovaný, sústredený, dôsledný. Okrem gólu zaujal Lisého tečovaný pokus pod brvno, Rehák sa blysol pri sóle Marroneho. V tom bol najväčší rozdiel v poňatí zápasu, Slováci hrali ako tím, Rumuni sa snažili presadiť individuálne. Rehák si zachytal pri strelách z väčšej vzdialenosti, pred Ducanom nevyužil šancu Mesík, keď s po rohu k nemu odrazila nečakane lopta a on z pár krokov prekopol bránu. 

Hostia sa snažili o zmenu skóre, ich tlak však Lisý a spol. zachytávali, čo prešlo cez stred ihriska, postrážil si Rehák. A tak po troch prehrách na turnaji v La Mange sa sokolíci prvýkrát v roku 2019 radovali z víťazstva.

Odveta je na programe von štvrtok 11. apríla o 12:00 opäť v NTC Senec.

SLOVENSKO 18 – RUMUNSKO 18 1:0 (0:0)
Gól:
53. Bernát.
ŽK: Lichý, Nagy, Nemčík, Mesík.
Rozhodovali: Kišš – Roszbeck, Zemko – 150 divákov.
SLOVENSKO 18: Rehák – Vasiľ (69. Dolinský), Nagy (59. Burian), Nemčík, Mesík – Myslovič (81. Benovič), Lichý, Bernát (69. Lavrinčík) – Doktorík (58. Gembický), Iľko, Bari (81. Holáň). Tréner: Albert Rusnák st.
RUMUNSKO 18: Ducan – Sirbu (59. Telcean), Catrici, Boloca (46. Nedelcu), Dumitrescu (76. Cohan)– Negrean (76. Mitrea) – Dumitru, Miculescu, Enache (59. Marginean), Marrone (59. Dumitru) – Mitruscsak (76. Vaida). Tréner: Laurentiu Rosu.

HLAS PO ZÁPASE
ALBERT RUSNÁK st. (tréner Slovenska 18): “Dobré je, že sme vyhrali, dobré je, že sme udržali čisté konto. Do prestávky to bolo dosť vyostrené, značne emotívne, ale bola to zároveň dobrá príprava na to, čo tento tím čaká v ďalšom období. Po prestávke sme využívali krídlené priestory, ako sme chceli, rodili sa príležitosti, ale videl som aj nedostatky. V defenzíve, aj v ofenzíve, popracovať musíme na kompakntnosti tímu. Stále tvoríme káder, po Slovakia cupe by sme už chceli mať nastavenie pre ďalšiu kvalifikáciu tejto kategórie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: