Správy

SR 15 - Zaslúžená remíza, náš gól sa páčil

Peter Šurin|1. okt 2019 o 20:35
(Zdroj: SFZ, Autor: VLADIMÍR DANČÍK)

JASLOVSKÉ BOHUNICE (SFZ) - V prvom stretnutí z dvojzápasu so Slovinskom remizovala reprezentačná pätnástka so slovinskými rovesníkmi 1:1.

Herný prejav oboch tímov poznamenala nervozita a prílišné chcenie, ktoré mladí adepti na futbalovú budúcnosť nedokázali vždy usmerniť. Preto sa hralo väčšinu času s veľkým odholaním, súboje boli nekompromisné, ale potešenia pre oko z akcií na jednej či druhej strane bolo málo.

Zato gól na 1:0 bol parádny, Rehuš sa zmocnil lopty 22 metrov od brány a jeho ľavačka trafila presne a priam divadelne: lopta zapikovala nad rukou brankára a potešila oko i srdce futbalového fajnšmekra. Hostia to skúšali, Štefanec sa predviedol niekoľkými skoro „dospeláckymi“ futbalovými ťahmi, ale v našej bráne stál žilinský Badžgoň, a nielen stál, ale aj chytal. Vychytal Štefanca v 28. min, keď bol sám prori nemu,  ale v 35. min nemal šancu, lebo Baš vyťažil z hrubky slovenskej defenzívy, ktorú vyprodukovali dvaja brániaci hráči zrazením sa kúsok pred šetsnástkou a ďalší nepokrytím možného nebezpečenstva. Slovinský útočník si so šancou poradil, ako sa patrí.

Druhému polčasu napriek očakávaniu a početným zmenám v zostvách chýbal ešte ďalší stupeň k hernej kvalite. Prím mala nervozita, tá prevážila nad schopnosťami, lebo futbalový talent na oboch stranách určite bol, ale hlava zabránila v realizícii aj tých najlepších nápadov...

Odveta je na programe vo štvrtok 3. októbra o 11:00 v Jaslovských Bohuniciach.

SLOVENSKO 15 - SLOVINSKO 15 1:1 (1:1)
Góly:
14. Rehuš - 35. Buš.
Rozhodovali: Matulová - Fodor, Juhás - 150 divákov.
SLOVENSKO 15: Badžgoň – Hipp (41. Angyal), Svoboda, Pávek, Blaško – Holíček, Marko (53. Nguyen), Rehuš – Šivák (41. Marko), Vaľko, Marcelli (74. Murko). Tréner: Martin Žamba.

HLAS PO ZÁPASE
MARTIN ŽAMBA (tréner Slovenska 15): “Nespokojný som s prechodovou fázou, hráči sa snažili plniť pokyny, ale niečo tomu chýbalo. Nepochybne aj preto, že súper bol dôrazný, aktívny, dôsledný. Snažíme sa o dynamický futbal, vyrovnaý vpredu aj vzadu, ale musíme naučiť hráčov ustáť okolnosti, ktoré patria k futbalu. V odvete dostanú príležitosť ďalší hráči a naďalej budeme zdôrazňovať náš spôsob hry.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: