Správy

Slovnaft Cup 2016/17: Pohár patrí zaslúžene Slovanu

Peter Šurin|1. máj 2017 o 02:00

POPRAD (SFZ/PETER ŠURIN) – Víťazom 48. ročníka Slovenského pohára, Slovnaft Cupu 2016/17, sa po jasnom výsledku 3:0 vo finále nad Skalicou stal Slovan Bratislava.

POPRAD (SFZ/PETER ŠURIN) – Víťazom 48. ročníka Slovenského pohára, Slovnaft Cupu 2016/17, sa po jasnom výsledku 3:0 vo finále nad Skalicou stal Slovan Bratislava.
Papierový favorit zvládol svoju úlohu, hoci v I. polčase sa mohol zápas odvíjať inak, ak by druholigista využil niektorú zo svojich šancí. Hneď v 2. min spálil obrovskú Meszáros po natiahnutom centri Hlavatoviča, ale zblízka Greifa neprestrelil. Rovnaký Skaličan potom nezužitkoval poškymknutie sa Sekuliča, ktoré mu poskytlo skvelý palebný priestor 8 m od brány, ale loptu poslal do nebies. Vo futbale sa tomu hovorí, že urazil kartu, dovtedy zaskočení hráči Slovana sa otriasli z nervozity, s ktorou do duelu vstúpili a najmä Čavrič spustil obrátky svojho výkonu. Jeho strela ľavačkou šla nad, neuplynula však ani polovica I. polčasu a belasí získali náskok. Po rohovom kope a zlom odvrátení skalickej obrany sa k zakončeniu zadovkou dostal Rundič a lopta si prekliesnila cestu do brány – 0:1. Slovan si sadol na zápaosvého koňa a už z neho nespadol, hoci do prestávky akoby len naberal silu na definitívny úder.

Ten v II. polčase zasadil v rozopätí necelej štvťhodiny. Už predtým posadil Priskin perefktný center Čavričovi do nohy a ľavá žrď skalickej brány sa trasie ešte asi aj teraz, v 55. min Čavričov strieľaný center mieril pod brvno, ale Čikoš-Pavličko sa nachytať nenechal, zato v 62. min vymyslel Oršula akciu so Sekuličom, od bránkovej čiary nabil Čavričovi a ten jedovkou prestrelil všetko a všetkých – 0:2. To bol definitívny zlom, potom sa znova blysol Čikoš-Pavličko po nádhernej strele Čarvriča „do vinkla” a keď Soumah vysunul Priskina, ktorému šiel Čikoš-Pavličko nešťastne pod nohy v šestnástke, premenená jedenástka už spravila výrazný gólový rozdiel. Sympatická Skalica sa do konca zápasu snažila aspoň o čestný úspech, napokon mohlo byť jej konto zaťažené ešte ďalším gólom, ale v závere Soumah čistú šancu zoči-voči brankárovi nepremenil.

Slovan získal svoj 14. domáci pohár, siedmy v novodobej histórii a získal miestenku do Európskej lige UEFA 2017/18.

Hlasy po zápase
JOZEF KOSTELNÍK (tréner Skalice):
“Chceli sme sa pokúsiť o prekvapenie. Dôležitý sa ukázal vývoj v I. polčase, my sme naše šance nepremenili, Slovan jednu svoju áno, v tom sa ukázala jeho kvalita, schopnosti jeho indidvidualít. Som hrdý na svojich hráčov.”
IVAN VUKOMANOVIČ (tréner Slovana): “Vedeli sme, o čo hráme, Slovan už dlho nezískal žiadnu trofej. Tvrdo sme pracovali, aby sme sa dostali do finále. Skalica bola dôstojný súper, prvý polčas nebol z našej strany ideálny, hráči akoby mali v hlavách minuloročné prehraté finále pohára. Preto sme si cez prestávku niečo povedali k tomu, ako hrať lepšie a druhý polčas bol už dobrý. Zaslúžene sme vyhrali."

MFK Skalica - Slovan Bratislava 0:3 (0:1)
G:
20. Rundič, 62. Čavrič, 75. z 11 m Soumah.
ŽK: Čikoš-Pavličko, Savičevič, Šefčík, Rundič.
R: Chmura – Žákech, Bobko (P. Hrčka, Fajčík – Lieskovský) - 2432 divákov
Skalica: Čikoš-Pavličko - Švrček, Majerník, Szöcs, Mizerák - Hlavatovič - Hruška (82. Vrábel), Pankaričan, Meszáros (82. Ulrich) - Vaščák (68. Milunovič), Šebesta.
Slovan: Greif - Sekulič, Saláta, Rundič, Kubík - Savičevič (64. Kóňa), De Kamps - Šefčík (58. Oršula), Soumah, Priskin - Čavrič (78. Vittek).

BULLETIN


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: