Správy

Slovenské víťazstvo v Prahe

Peter Šurin|26. sep 2017 o 16:00

BRATISLAVA (BFZ) – V netradičnej forme futbalu, zvanej wallking football, sa hral prvý zápas medzi výbermi Čiech a Slovenska.

BRATISLAVA (BFZ) – V netradičnej forme futbalu, zvanej wallking football, sa hral prvý zápas medzi výbermi Čiech a Slovenska.
Wallking football je futbal v chôdzi, čo v praxi znamená, že pri tejto hre je vyslovene zakázané behať, a je určená pre kategóriu hráčov 60+. Podľa pravidiel v bránkovom území môže byť iba brankár, ktorý ho ale nesmie opustiť.
Pod patronátom čs. internacionála Jana Fialu a z iniciatívy projektovej manažérky FAČR Michaely Veselej sa v piatok 22. septembra v Prahe na Strahove uskutočnilo prvé oficiálne stretnutie vo wallkin footbale medzi výberom Čiech a Slovenska.
Slovensko zastupoval tím BFZ, ktorý viedol ako kapitán bývalý ligový hráč Lokomotívy Košice a Slavie Praha Ján Luža, v zosatve boli bývalí rozhodcovia BFZ Pavel Príkopa, Miroslav Bóc, Jozef Slezák a ďalší. Na druhej starne rezonovalo okrem Fialu najmä meno hokejového kanoniera Milana Nového.
S netradičnými pravidlami sa lepšie vysporiadal slovenský výber, ktorý kopal až tri pokutové kopy už v I. polčase (hralo sa 2x10 min), dva z nich premenil Miroslav Kucharič, tretí Ján Luža nedal. Po prestávke domáci znížili na 1:2, kedže dalšie góly nepadli, Slováci premiéru zvládli víťazne.

Video zo stretnutia na https://www.youtube.com/watch?v=fW9pudZXk6M


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: