Správy

Skvelý štart dvadsaťjednotky - z dvoch zápasov šesť bodov

Emília Gerzaničová|10. sep 2013 o 00:00

SENEC (SFZ) - Po kvalifikačnom zápase reprezentácií do 21 rokov o postup na ME 2015 Slovensko "21" - Gruzínsko "21" 1:0.

SENEC (SFZ) - Po kvalifikačnom zápase reprezentácií do 21 rokov o postup na ME 2015 Slovensko "21" - Gruzínsko "21" 1:0.

Slovenská reprezentácia do 21 rokov odohrala včera druhý kvalifikačný zápas o postup na ME 2015 proti Gruzínsku. Galádovci opäť nesklamali. Poctivá príprava, chcenie, bojovnosť, srdce. Proti silnému súperovi a jednému z kandidátov minimálne na druhú postupovú priečku dosiahli tesné, no v konečnom účtovaní pravdepodobne mimoriadne dôležité víťazstvo. Partia okolo kapitána Lásika získala do tabuľky tri body a poznanie, že dokážu vyhrať aj zápas, v ktorom im nevychádza herne vždy všetko podľa predstáv.

„Poznal som kvalitu nášho súpera, ale kvalifikácia sa hrá na body. Gruzínsko má ofenzívnu silu a dosiahlo veľa gólov v posledných zápasoch. Preto som rád, že dnes sa nám podarilo neinkasovať. Boli sme dobre pripravení predovšetkým takticky. Nabudúce pridáme aj lepší herný prejav, sľubujem,“ povedal po zápase tréner slovenskej dvadsaťjednotky Ivan Galád.

Na ihrisku odviedli naši hráči poctivú futbalovú robotu. Nebola to promenáda oku lahodiacich akcií, ale nebolo možné prehliadnuť zodpovedný prístup a bojovnosť každého hráča v modrom drese. Začnime útočníkmi. Schranz to skúšal častejšie, Zreľák vyhral hlavičkový súboj s brankárom a strelil víťazný gól. V zálohe bol podiel každého hráča vyvážený. Lalkovič si dovolil pridať niečo navyše pre diváka pekným slalomom, či prebratím lopty pätičkou. Pre obranu je najlepším vysvedčením vždy čisté konto – úloha splnená. Dionatan Teixeira vždy predskočil útočníka súpera v správnom čase a Gyömbér s prehľadom rozohrával lopty.

Najlepšie nakoniec – brankár Patrik Le Giang. Spoluhráči prepáčia, ak mu pridelíme titul hrdinu zápasu. Vždy na svojom mieste a v poslednej desaťminútovke fantastický zákrok, po ktorom súper pochopil, že tento brankár dnes gól nedostane. Po zápase sa dočkal gratulácie a objatia od trénera Ivana Galáda. „Veľmi mu prajem. V reprezentácii nás nikdy nesklamal. Bolo ťažké pred zápasom rozhodnúť, koho pošleme do brány, ale zápas ukázal, že sme sa s pánom Semanom rozhodli správne. Veľmi nás podržal,“vyslovil gólmanovi pochvalu Ivan Galád.

„Mal som dosť roboty a som rád, že som dobrými zákrokmi pomohol mužstvu,“ povedal v mix-zóne brankár Patrik Le Giang. Mimoriadne sa vyznamenal v 82. minúte, kedy zmaril šancu Parunashviliho. „Prvú loptu som išiel proti útočníkovi, ten si ju stihol ešte predo mnou posunúť, druhú som vyrazil nohou a pri tretej som sa vracal do brány keď útočník mieril do protismeru. Našťastie sa mi podarilo končekmi prstov loptu vytlačiť nad brvno.“

Z dvoch kvalifikačných zápasov sme získali šesť bodov. „Viac sa získať nedalo,“ zhodnotil tréner Ivan Galád a na záver dodal: „Nie som si istý, či si futbalová verejnosť na Slovensku uvedomuje v akých kluboch pôsobia hráči Gruzínska. Chanturia aKazashvili nastupujú pravidelne v základnej zostave svojich klubov v holandskej Eredivisie. Treba priznať, že súper bol v poli lepší ale zvíťazili sme, a to je v kvalifikácii najdôležitejšie.“

Najbližší kvalifikačný zápas odohrá slovenská dvadsaťjednotka 10. októbra v Paisley proti Škótsku, o štyri dni neskôr sa predstaví v domácom stretnutí proti Luxembursku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: