Správy

Sieň slávy navštívili mladí futbalisti z Dunajskej Lužnej

Peter Zeman|29. júl 2017 o 09:00

BRATISLAVA (SFZ/PZ) – Seň slávy slovenského futbalu poctili návštevou mladí futbalisti z Dunajskej Lužnej, športový riaditeľ Karol Brezík si oživil spomienky na Krejčího a Vladimíra Weissa ml.

BRATISLAVA (SFZ/PZ) – Seň slávy slovenského futbalu poctili návštevou mladí futbalisti z Dunajskej Lužnej, športový riaditeľ Karol Brezík si oživil spomienky na Krejčího a Vladimíra Weissa ml.

Futbal v Dunajskej Lužnej má tradíciu a potvrdila to aj návšteva mladých futbalistov miestneho OFK, ktorí vo štvrtok (27. júla) zavítali do Bratislavy aby navštívili priestory Siene slávy. Dvadsaťštyri hráčov kategórií od U7 po U10 sa oboznámilo s históriou slovenského futbalu a aj tentoraz niektorí prekvapili znalosťami z histórie futbalu. „Tento pán Vencel je teraz tréner brankárov?“, pýtal sa jeden z nich. Odpovedali sme, že ešte donedávna ním bol a vzápätí prišlo vysvetlenie, prečo vlastne padla táto otázka: „Tak potom je to on, kto mi na jednom z turnajov odovzdával cenu pre najlepšieho brankára,“ zaznelo z úst mladého gólmana Dunajskej Lužnej.

Hráčov sprevádzali tréneri Peter Rypák, Marek-Kristián Bartoš a Jaroslav Reffek. „Zaujali ma dresy futbalistov, stena reprezentantov, historické kopačky a najmä samotná prezentácia. Som si istý, že chalanom sa návšteva Siene slávy páčila,“ povedal jeden z trojice koučov Peter Rypák a podľa jeho slov bol inciátorom návštevy športový riaditeľ klubu Karol Brezík.

Meno tohto bývalého futbalistu bratislavského Interu netreba fanúšikom predstavovať. Karol Brezík má na svojom konte dokonca reprezentačný štart v drese Československa. Stalo sa tak 6. októbra 1982 v kvalifikačnom zápase o postup na ME 1984 na Tehelnom poli proti Švédsku (2:2). „Už len dostať sa v tých časoch do repre bolo ťažké. Človek musel mať šťastie a zdravie. Mne sa to podarilo, hoci v tom zápase som si natrhol sval a potom som pauzoval tri mesiace,“ spomínal na pamätný duel v súčasnosti športový riaditeľ a tréner A-tímu OFK Dunajská Lužná, Karol Brezík.

Som rád, že sme mohli navštíviť Sieň slávy, vynorili sa mi mnohé spomienky. Jozef Adamec bol mojim trénerom a neskôr kolegom v realizačnom tíme počas pôsobenia v Petržalke. Videl som tu obrovský počet hráčov, ktorí mi prešli rukami a k nim sa mi viažu aj dve veľmi silné spomienky. Tou prvou je, žiaľ, spomienka na dnes už nebohého Mareka Krejčího. Jeden z obrvoských talentov, ktorého som posúval svojho času ako tréner Interu do A-tímu. Spomenul som si na jeho pohreb po autonehode... A potom je tu úsmevný príbeh, za ktorým je mladý Vladko Weiss. Bol to prvý prípravkár, ktorý dostal v tejto kategórii červenú kartu. Čudoval som sa, že rozhodca vôbec mal červenú kartu na ihrisku vo vrecku. Na porade sme potom riešili, čo s takouto situáciou? Mladý Vladko mal vtedy sedem rokov a vidíte, kam to dotiahol,“ spomínal počas návštevy v Sieni slávy Karol Brezík.

Po zápise do kroniky Siene slávy potešil potlesk mladých futbalistov s prísľubom, že o týždeň príde z Dunajskej Lužnej ďalšia skupinka mladých futbalových nadšencov. Dodajme, že Sieň slávy je otvorená pre verejnosť každý pracovný deň od 10:00 do 16:30, ste srdečne vítaní!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: