Správy

PREZIDENTSKÝ POHÁR – Finále privíta NTC v Poprade

Branislav Sarňák|28. apr 2023 o 11:30

BRATISLAVA (SFZ) – Športová-technická komisia Slovenského futbalového zväzu schválila dejisko finále Prezidentského pohára 2022/23. Privíta ho Národné tréningové centrum v Poprade a o trofej zabojujú 17. mája TJ ŠM Dulova Ves a MFK Bytča. Výkop stretnutia je naplánovaný na 17.00 h.

Bude to premiérové finále tejto súťaže, ktorá je určená pre víťazov najvyšších súťaží jednotlivých Oblastných futbalových zväzov.

Hráči Dulovej Vsi vyradili v 1. kole FK Považská Sokoľ 7:0, v 2. kole FO Sokol Sitníky 7:1, v 3. kole ŠK Kuzmice 7:0 a v semifinále vyradili po jedenástkovom rozstrele OŠK Renop Liptovská Teplá – 1:1 a 4:2 na 11 m. „Pred asi 400 divákmi sme videli vyrovnaný súboj a hosťom ďakujeme za čestnú hru a prajeme im v zyvšku sezóny veľa šťastia. A vám, naši drahí fanúšikovia, ďakujeme za podporu a vidíme sa vo finále,“ tešili sa po postupe hráči Dulovej Vsi.

Druhým finalistom je MFK Bytča. Jeho futbalisti sa do stretnutia o trofej prebojovali cez TJ Priehrada Udiča 4:0, TJ Slovan Trenčianska Turná 2:0, FK Danubia Veľký Biel 0:0 a 4:3 na 11 m a v semifinále vystavili stopku FC Mosap Klasov 2:0. „Je to pre nás veľký úspech, z ktorého sa úprimne tešíme. Pretože pred začiatkom súťaže sme deklarovali, že ju chceme vyhrať. Máme na to dostatočne silný a široký káder,“ uviedol pre sportnet tréner MFK Bytča Stanislav Lojdl.

Právo štartovať v Prezidentskom pohári malo 38 víťazov ObFZ. V prípade nezáujmu majstrov, sa do súťaže mohli prihlásiť tímy, ktoré sa umiestnili na 2. mieste. Do tohtosezónnej edície sa napokon zapojilo 32 klubov – dva z Bratislavského futbalového zväzu, osem zo Západoslovenského futbalového zväzu, jedenásť zo Stredoslovenského futbalového zväzu a jedenásť z Východoslovenského futbalového zväzu.

Víťaz Prezidentského pohára získava titul „Víťaz Prezidentského pohára“ a stáva sa držiteľom putovného pohára. Zároveň získa finančnú odmenu 5 000 eur, zdolaný finalista 2 500 eur.

Prvý ročník, ktorý sa konal v sezóne 2019/20 sa pre koronavírus nedohral a pre pandemické opatrenia sa nehrali ani ďalšie dve edície.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: