Po trojke Švédom čakanie na verdikt osudu

Peter Šurin|22. jún 2017 o 23:00

LUBLIN (SFZ/PETER ŠURIN) – Vyhrali sme rozdielom triedy v treťom zápase v A-skupine a teraz nasleduje čakanie, či nám 2. miesto zaručí pozíciu najlepšieho medzi druhými a tým aj postup do semifinále.

LUBLIN (SFZ/PETER ŠURIN) – Vyhrali sme rozdielom triedy v treťom zápase v A-skupine a teraz nasleduje čakanie, či nám 2. miesto zaručí pozíciu najlepšieho medzi druhými a tým aj postup do semifinále.
Aj do tretice postavil tréner Hapal osvedčenú zostavu, urobil len jedinú zmenu, na pravej strane obrany Valjenta nahradil Šatka. Ten skvele zapadol do tímu, chytil sa od vstupu na trávnik, bol kvalitnou súčiastkou dobre fungujúceho tímového stroja, ktorý naplno zabral už v 5. minúte. Rusnákova tečovaná strela znamenala rohový kop zľava, po ňom nasledoval Mazáňov dlhý center na opačnú žrď, kde úspešne číhal Chrien a doklepol do brány – 1:0. Sokolíci naštartovali na veľké obrátky, pred Zreľákom zasahoval Cajtoft, celé mužstvo pôsobilo sebavedomo, držali sme loptu, šikovne kombinovali a prejavilo sa to na výsledku. V 22. min po rýchlej akcii zľava ešte Bero obranný val neprestrelil, ale druhá prihrávka našla v palebnej pozícii Mihalíka a ten dal strele silu aj presnosť – 2:0. Za 25 minút bol pomer striel, vrátane zblokovaných, 9:0... Čarodejník Lobotka opäť ovládol strede poľa, Slováci vedeli vhodne meniť rytmus hry, pasívni Švédi robili našim len publikum. Do šance sa dral Chrien (33. min), Berova na pohľad nenápadná hlavička len tesne minula bránu (41.), v poslednej minúte ten istý hráč zakončil len slabou strelou kolmú akciu Rusnáka. Ako sme končili I. polčas, začali sme druhý. Berov pokus zas len tesne netrafil medzi žrde a po hodine hry sa predsa len na chvíľku prebrali Tri korunky. Kým však stihli vymyslieť niečo nebezpečné, dostali tretí gól. Dal ho netypický strelec, obranca Šatka, Hapalova nová voľba pre tento zápas... Náskok o tri góly uvoľnil trochu koncentráciu sokolíkov, Chovan zle vykopol a tak musel naprávať svoju chybu pri brejku Strandberga, ale zvládol to. Obstál aj pri nečakanom pokuse Asora z otočky, no tým sa švédske ataky skončili a naši šli za ďalším gólom. Šafrankovi chýbali na doklepnutie lopty do prázdnej brány po skvelom centri Šatku centimetre...
V rovnakom čase vyhrali Angličania v Kielcoch nad Poľskom 3:0, čo znamená ich víťazstvo v skupine a my na 2. priečke musíme počkať, ako sa vyvinie situácia v ďalších skupinách. Či 6 bodov za dve víťazstvá bude stačiť na semifinále...
Slovensko 21 – Švédsko 21 3:0 (2:0)
G:
5. Chrien, 22. Mihalík, 73. Šatka.
ŽK: Mrabti, Wahlqvist.
R: Jesús Gil Manzano – Angel Nevado Rodriguez, Diego Barbero Sevilla (všetci Španielsko) – 11 203 divákov.
Slovensko 21: Chovan – Šatka, Niňaj, Škriniar, Mazáň – Lobotka – Rusnák, Bero (86. Bénes), Chrien, Mihalík (90+. Haraslín) – Zreľák (69. Šafranko). Tréner P. Hapal.
Švédsko 21: Cajtoft – Wahlqvist, Larsson, Brorsson, Binaku – Mrabti, Hallberg (46. Tankovic), Olsson, Fransson – Strandberg, Cibicki (46. Eliasson). Tréner H. Ericson.
 

1. Anglicko 3 2 1 0 5:1 7

________________________________________________

2. Slovensko 3 2 0 1 6:3 6
3. Švédsko 3 0 2 1 2:5 2
4. Poľsko 3 0 1 2 3:7 1

Čítaj tiež

Tréner Hapal po zápase: “Bol to náš zápas,boli sme silní, vypýtali sme si aj šťastie“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: