Správy

Nebol to zápas o radosti

Viktoria Joríkova|25. mar 2016 o 01:00

TRNAVA (SFZ/PETER ŠURÍN) – Slovenská reprezentácia odštartovala rok 2016 bezgólovým výsledkom v zápase s Lotyšskom.

TRNAVA (SFZ/PETER ŠURÍN) – Slovenská reprezentácia odštartovala rok 2016 bezgólovým výsledkom v zápase s Lotyšskom.

Iba dve striedania v prípravnom stretnutí, obe v poslednej desaťminútovke a z hry postupne dvaja nositelia kapitánskej pásky - takže v tekto pozícii dokončil duel Ďurica – je veľmi netradičné vyústenie vyše hodinu a pol trvajúceho dobýjania súperovej brány.

Celozápasové ovládanie stredu poľa neviedlo napokon ku gólu, hoci šance si Slováci vypracovávali, aj keď úplne stopercentná sa vlastne za celý čas nenarodila. Možno ak by hneď v úvode Mak svoj pokus v dobrej pozícii viac sklopil, možno ak by po polhodine hry Weissova strela po šikovnom Hamšíkovom prestrčení sa ešte viac točila dnu, možno ak by si na Makov roh Ďuriš naskočil lepšie a loptu trafil presnejšie... To všetko boli príležitosti, z ktorých gól padnúť mohol, ale nepadol a napokon jedinú strelu medzi žrde v I. polčase vyslal Lotyš Tarasovs.

Ani po prestávke sa obraz hry nezmenil, hostia perfektne vykrývali priestor, rýchlosťou stačili zachytávať slovenské prihrávky, ktoré s pribúdajúcim časom strácali na kolmosti, takže v II. polčase bol už Ďuriš na hrote menej viditeľný. Bezzubí sme však neboli, v 59. min sa z diaľky oprel do lopty Hubočan a len tesne minul Vaninsovu bránu hostí. Príležitosť nám ponúkol svojím pošmyknutím Maksimenko, odkryl preistor za ním číhajúcemu Makovi, ale jeho strelu brankár na dvakrát zneškodnil. Potom sa pridal Weiss, typickou kľučkou doprava si vypýtal priestor a tvrdo udrel, lotyšský brankár obstál aj v tejto chvíli. A svoje mužstvo podržal aj po Hamšíkovom pokuse, keď sa ten dostal k lopte po nedôraznom odkope. Hostia sa pripomenuli vopredu iba raz, ale Rudnevs polovolejom netrafil bránu minul.

Nebol to zápas o rozdávaní radosti, napriek tomu ukázal dosť. Trénerom i hráčom, fanúšikovia aj po bezgólovej remíze slovenskej reprezentácii zatlieskali.

Slovensko – Lotyšsko 0:0

ŽK: Hubočan
R: Lechner – Heidenreich, Braunschmidt (Rakúsko) – 12 405 divákov.

SLOVENSKO: Mucha - Pekarík, Škrtel (82. Švento), Ďurica, Hubočan - Hrošovský, Duda - Weiss, Hamšík (89. Sabo), Mak - Ďuriš

LOTYŠSKO: Vanins - Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko - Tarasovs (90. Jagodinskis) - Ikaunieks (57. Višňakovs), Lazdinš, Zjuzins (66. Šabala), Savalnieks (76. Laizans) - Rudnevs (81. Karašausks)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: