Správy

MUŽI A – Recept na Anglicko? Škriniar chce stavať na tímovosti

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)
28. jún 2024 o 12:31
Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

MAINZ (TASR) - Kapitán slovenských futbalistov Milan Škriniar stavia pred nedeľným osemfinále proti Anglicku na tímovosti. Tá je podľa neho potenciálny recept na súpera, ktorý disponuje veľkou individuálnou kvalitou. Úradujúci vicemajstri síce vyhrali C-skupinu, no doposiaľ vsietili len dva góly a veľmi nepresvedčili ani herným prejavom.     

 O góly proti Srbsku (1:0) a Dánsku (1:1) sa postarali hviezdni Jude Bellingham a Harry Kane. "Podľa mňa sa spoliehajú na individuálnu kvalitu a vedia, že majú hráčov, ktorí im rozhodnú tie zápasy. Preto si myslím, že ich môžeme zvládnuť cez tímovosť. Tieto veľké mužstvá hrajú lepšie, keď sú dlhšie spolu. Myslím si však, že aj do prvého zápasu išli s tým, že sú Anglicko a musia to zvládnuť výsledkovo," zhodnotil Škriniar. Jeho tím má pred osemfinálovým duelom len štyri dni a prejavuje sa to aj na striedmejšom tréningovom programe: "Keďže ten priestor na trénovanie na ihrisku nie je taký veľký, je tam viac videa. Niečo si vyskúšame aj na tréningu, ale tam je menej priestoru."

Mentálnu situáciu pred zápasom vidí Škriniar podobne ako pred úvodným duelom proti Belgicku. Slováci môžu len prekvapiť a dosiahnuť historický úspech. Od Angličanov sa naopak po nevýraznom pôsobení v "céčku" očakáva jasné víťazstvo. "Ja si myslím, že budú určite pod veľkým tlakom. Médiá aj ľudia do nich išli po zápasoch, budú mať na sebe teda oveľa väčší tlak ako my. Môže to hrať v náš prospech," povedal Škriniar. 

Nadchádzajúci súper Slovákov neukázal veľkú invenciu v útoku, no zároveň súperov nepúšťal k svojej bráne. Jediný inkasovaný gól od Mortena Hjulmanda padol spoza šestnástky. "Náš tím sa veľmi nesústredí na kritiku a tlak. Sme vďační za podporu od fanúšikov. Všetci sú pokojní a sústredení na ďalšiu úlohu. Videli sme doterajšie výsledky a žiadny tím už nie je v skutočnosti favorit. Musíme len zachovať chladnú hlavu, sme pod tlakom, ale zároveň sme v pokojnom prostredí," zhodnotil obranca Anglicka Marc Guehi podľa AFP. 

"Dôležitá bude určite defenzíva fáza, musíme začať brániť od útočníka. Kľúčové je ale to, aby sme začali hrať futbal. Musíme im ukázať, že vieme hrať. Nech vedia, že stoja proti tímu, ktorý vie, čo chce," povedal 29-ročný stopér. Pripomenul, že súper si bude vedieť poradiť aj s vysokým pressingom: "Aj Angličania to radšej pri pressingu kopnú dopredu a pomôžu si dlhou loptou. Sú však silní aj kombinačne."

Nedeľa 30. júna, 18.00 h

osemfinále /Arena AufSchalke, Gelsenkirchen/

Anglicko - SLOVENSKO

Rozhodca: Halil Umut Meler (Turec.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: