Správy

MUŽI A – Lobotka prišiel víťazne naladený: Aj prípravný zápas chce každý vyhrať

lus|20. mar 2022 o 20:43
(Autor: Roman Ferstl)

ŠAMORÍN (SFZ) – S úsmevom na tvári prišiel na zraz stredopoliar Neapola Stanislav Lobotka. V Taliansku pravidelne hráva, klub bojuje o titul, preto nemôže byť nespokojný. O špecifickom zraze "iba" s prípravnými zápasmi, bez viacerých stálic a severských súperoch porozprával pre futbalsfz.sk.

Po víťaznom zápase s plnou minutážou, prichádza Stano Lobotka na reprezentačný zraz správne nabudený?
„Áno, určite, zápas s Udinese sme našťastie zvládli (2:1), prišiel som s dobrou náladou a víťaznými pocitmi.

Máte za sebou už takmer tri celé zápasy, je už zranenie minulosťou?
„Musím zaklopať, zranenie už necítim, dúfam, že to tak bude ďalej pokračovať, cítim sa fit.“

Poďme k reprezentácii, čakajú vás po dlhom čase prípravné zápasy, ako ich vnímajú hráči, keď nejde o body?
„Je to špecifické, keď hráte zápasy v kvalifikácii,no aj prípravné majú kvalitu. Je jedno, či je to prípravný, či súťažný, stále to má náboj v národnom tíme a na ihrisku necítiť nejaké menšie nasadenie. Každý chce vyhrať. Tlak nie je, ale ja osobne sa snažím nevyvíjať na seba tlak ani pri ostatných zápasoch, keď ide o body či o postup.“

V nominácii chýbajú niektoré ostrieľané mená, tréner Tarkovič vysvetlil, že v rámci prípravy chce dať priestor aj iným hráčom. Bude už vaša generácia – vy, Milan Škriniar a ďalší, tá líderská?
„Už sa to asi od nás aj očakáva, aj vekovo aj s našimi skúsenosťami. Budeme sa to snažiť preniesť na ihrisko, ale ukázať to aj mimo neho.“

Súperi budú obaja zo Škandinávie, čo s vám vybaví pri tímoch Nórska a Fínska? Samozrejme, okrem mena Haaland...
„Áno, všetci vieme, že ho majú, no Nóri sú nepríjemní, dôrazní v súbojoch, zápas nebude ľahký.  Fíni sa prezentovali nie zlými výkonmi na majstrovstvách. Myslím si, že to budú vyrovnané zápasy." 

O klube, vypadnutí s Barcelonou či doberačkách s Milanom Škriniarom, kde bojujú proti sebe o čelo tabuľky hovorí Lobotka vo videu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: