MONACObet liga

MONACObet liga - Počas reprezentačnej pauzy je na programe päť dohrávok

Počas reprezentačnej prestávky bude mať rezerva Slovana ešte nahustenejší program než obvykle. Čakajú ju až dve dohrávky.
Počas reprezentačnej prestávky bude mať rezerva Slovana ešte nahustenejší program než obvykle. Čakajú ju až dve dohrávky. (Zdroj: facebook.com / ŠK Slovan)
11. okt 2024 o 08:14
Počas reprezentačnej prestávky bude mať rezerva Slovana ešte nahustenejší program než obvykle. Čakajú ju až dve dohrávky.
Počas reprezentačnej prestávky bude mať rezerva Slovana ešte nahustenejší program než obvykle. Čakajú ju až dve dohrávky. (Zdroj: facebook.com / ŠK Slovan)

BRATISLAVA (SFZ) - MONACObet liga mala mať počas reprezentačnej pauzy prestávku, ale keďže sa v doterajšom priebehu súťaže nakopilo dohrávok viac než dosť, veľa nechýbalo, aby sme boli svedkami takmer kompletného kola. Na programe je totiž až päť dohrávok, ktoré sú rozvrhnuté do troch dní. Ani po nich však nebude úplná tabuľka, lebo ešte je potrebné odohrať súboj 9. kola Petržalka - Pohronie.

Už v piatok je na programe duel 7. kola, v ktorom Malženice privítajú doma rezervu Slovana. Domáci ťahajú šnúru štyroch ligových víťazstiev v rade. Pod vedením skúseného kormidelníka Stanislava Jarábka pookriali herne i výsledkovo a veľmi radi by si pripísali piaty triumf v súťaži, ktorý by ich katapultoval už na 2. miesto o bod za vedúci Prešov! Motivácia ako hrom. Navyše nie neriešiteľná. Veď hostia tím, ktorý vonku prehrali posledné štyri stretnutia. Zakaždým iba o gól. Iba pripomíname, že Malženice odohrajú už ôsmy duel na domácom ihrisku z desiatich kôl.

V sobotu odohrajú mužstvá tri zápasy. Ako prvý bude mať výkop dohrávaný zápas 6. kola. Vo východoslovenskom derby hostí posledné Humenné vedúci Prešov. Humenčania síce z posledných štyroch stretnutí v MONACObet lige prehrali jediný, no keďže ešte stále nezvíťazili, naďalej sú na poslednom mieste. Naopak, Prešovčania sa dostali do výbornej formy. Ak by sme zarátali i dve pohárové stretnutia, vyhrali šesť zápasov po sebe. Za zmienku stojí, že Liptovskému Mikulášu či naposledy Pohroniu pripravili prvé domáce prehry v sezóne. Šarišania urobia maximum, aby sa na nich Humenčania nechytili. Majú im čo vracať za minulý ročník, keď tomuto súperovi nestrelili ani gól. Doma s nim remizovali 0:0 a pod Vihorlatom prehrali 0:2.

O hodinu neskôr budú mať výkop dve stretnutia 7. kola. Šláger bude v Bratislave, kde Petržalka privíta Liptovský Mikuláš. Aktuálne siedmy tím hostí druhý celok, no po sobote sa pokojne môže stať, že domáci v priamom súboji preskočia svojho protivníka, na ktorého strácajú tri body. Bielo-čierni sú na víťaznej vlne. V pohári i v lige vyhrali štyri stretnutia, pričom posledné tri na ihriskách súperov! Trúfajú si i na Liptovský Mikuláš, ktorý v minulom roku porazili v oboch vzájomných zápasoch. Hoci Liptáci bojujú o čelo tabuľky, v koncovke sa dosť trápia. V posledných piatich kolách totiž zakaždým strelili iba po jednom góle. Uvidíme, či túto normu z posledných kôl porušia pri Dunaji.

Púchovčania hostia Šamorín. V minulom ročníku priniesli vzájomné súboje týchto dvoch celkov pomerne divoké výsledky. Najprv Šamorín podľahol doma Púchovu 2:5 a v odvete potom vyhral na Považí 6:1! Môžu sa diváci znova tešiť na príval gólov? Počkajme si.

Program dohrávok sa tentoraz nezavŕši v nedeľu, ale až v pondelok, pretože jedným z aktérov zápasu je rezerva Slovana, ktorá hrá aj v spomenutý piatok. Pôjde o zápas 10. kola, v ktorom privíta na domácom trávniku Zlaté Moravce. Tie po sľubnom začiatku ako keby stratili dych a prehrali tri z posledných štyroch duelov v MONACObet lige! V Bratislave sa určite pokúsia o jesenný reštart.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: