Správy

Mária Súkeníková nominovaná na zápas o bronz na olympiáde v Riu

Juraj Čurný|18. aug 2016 o 02:00

Komisia rozhodcov FIFA oznámila nominácie na záverečné zápasy ženského olympijského turnaja

Slovenské rozhodcovstvo si môže pripísať ďalší medzinárodný úspech. Komisia rozhodcov FIFA oznámila nominácie na posledné dva zápasy olympijského turnaja žien, ktoré sa odohrajú v piatok 19. augusta.

V prvom z nich (začína sa o 18:00 nášho času) sa predstaví na pozícii druhej asistentky aj Mária Súkeníková. Bude to zápas o bronzové medaily, v ktorom sa stretnú domáce Brazílčanky (v semifinále podľahli Švédkam až po penaltovom rozstrele) a Kanaďanky (tie podľahli Nemkám 0:2). Hrať sa bude v Sao Paolo na štadióne slávneho klubu Corinthians.

Pre našu najskúsenejšiu rozhodkyňu to bude už tretí zápas na turnaji. Prvým z nich bol otvárací zápas Švédsko - JAR (3. augusta na hlavnom Olympijskom štadióne v Riu), druhým zápas Kolumbia - USA, na ktorý musela cestovať až do mesta Manaus vzdialeného od Ria viac ako 2800 km. Symbolicky tak bude na turnaji od prvého do posledného hracieho dňa.

Naša špičková asistentka už má svojom konte osem vrcholných turnajov – okrem olympiády to sú dva európske šampionáty vo Fínsku (2009) a Švédsku (2013), jeden svetový v Kanade (2015), raz MS žien do 20 rokov v Japonsku (2012, tam aj s finálovou účasťou), trikrát MS žien do 17 rokov na Novom Zélande (2008), v Trindidade a Tobagu (2010) a v Kostarike (2014).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: