Správy

Kozák: ”Som maximálne spokojný”

Viktoria Joríkova|18. nov 2015 o 01:00

ŽILINA (SFZ/PETER ŠURIN) - Reprezentačný tréner Ján Kozák bol po stretnutí s Islandom spokojný – s výsledkom aj hrou, najmä po prestávke.

ŽILINA (SFZ/PETER ŠURIN) - Reprezentačný tréner Ján Kozák bol po stretnutí s Islandom spokojný – s výsledkom aj hrou, najmä po prestávke.

Páčila sa vám rozlúčka s rokom 2015?

”Bola pekná, áno, tak som si ju predstavoval. Výsledok aj hra ma potešili.“

Prečo nám prvý polčas nevyšiel?

”Úvod zápasu nebol dobrý, súperovi pomohlo rýchly gól. Ľahko sme strácali lopty, Islanďania mali ešte dosť síl, ich hra bola dobre organizovaná, uzavreli priestor a nám sa nedarilo ho roztrhať.”

Po prestávke ste poslali na ihrisko konštruktívnych hráčov, pomohlo to?

„Výrazne. Hoci súper mohlo dať ďalší gól, vysunuli sme presing, začali sme získavať lopty, dôležitý bol vyrovnávajúci gól. Uvoľnili sme sa, boli sme rýchlejší, dobre sme kombinovali, radost pozerať sa na naše akcie. Napokon sme za polčas strelili tri góly. Musím povedať, že som maximálne spokojný.”

Čo by ste povedali k jednotlivým hráčom, ktorí predtým toľko v národním tíme neodohrali?

”Do tohto mužstva môže prísť len kvalitný futbalista. Teší ma prístup, akým sa hráči prezentovali v tomto zápase. Áno, viac minút aboslvovali aj tí, ktorí predtým veľa nenahrali, ale... Sabo je kombinačne silný, pohybovo dobrý, prial by som si, aby v gréckej lige dostával viac šancí, univerzálny futbalista. Hral na pravej strane, ale nie vyslovene obrancu, keď súper nemá typického krídelníka, môže tam nastúpiť, napokon skúšali sme to s ním predtým v tréningu. Hrošovský má formu, Duda... Radosť pozerať na neho, hráčov jeho formátu v takom veku je na svete málo. Weissa som pošteklil, dali sme mu kapitánsku pásku a zo 60-minútového hráča bol 90-minútový a ako hral.”

Brankár Novota vás presvedčil?

”Isteže, je to skúsený brankár. Bol by som rád, aby vyskočil nejaký mladý, ale máme teraz trio, ktoré navzájom dobre vychádza a všetci v ňom sú kvalitní. Je to dobrá trojka, spoľahlivá.”

Zbilancujete už stručne rok 2015?

”Dobrý rok. Nevyšiel nám jediný zápas, s Bieloruskom. Súboj s Ukrajinou bol najnáročnejší, prehrali sme v Španielsku, ale vieme, aký je to tím, nechcel by som ho ani na ME. Zvyšné sme vyhrali, takže podľa mňa, slušný rok.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: